Κασσελάκης στον Alpha: “Δεν είμαι Αμερικανάκι, είμαι Κρητίκαρος… Με εμπνέει ο Άρης Βελουχιώτης… Ψήφισα Γιώργο Παπανδρέου”

Ο Στέφανος Κασσελάκης μας διαβεβαίωσε σήμερα ότι “δεν είναι Αμερικανάκι” αλλά “Κρητίκαρος”, μας αποκάκυψε ότι το 2009 ψήφισε Γιώργο Παπανδρέου και μας ενημέρωσε πως τον εμπνέει ο … Άρης Βελουχιώτης. Δήλωσε ότι θεωρεί«επικίνδυνο τον Γιάνη Βαρουφάκη. Είπε επίσης ότι “μπορεί να διοικήσει τη χώρα καλύτερα από τον Μητσοτάκη».

Αυτά και άλλα στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» στον Alpha,   Μίλησε για τις σχέσεις του με τον Παύλο Πολάκη και αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο φράχτης στον Έβρο και η κρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Οι εσωκομματικές αμφισβητήσεις 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκίνησε τη συνέντευξή του με ένα επιθετικό τόνο, με αφορμή την ερώτηση για τις εσωκομματικές αμφισβητήσεις της ικανότητά τους να ηγηθεί του κόμματος λέγοντας ότι «όσοι έχουν πει ότι έχουν βρει ένα Αμερικανάκι σε εμένα σύντομα θα διαπιστώσουν ότι είμαι ένας Κρητίκαρος».

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι είναι ο «Goldman Sachs», λόγω της εργασιακής του σχέση με την αμερικανική τράπεζα, στο παρελθόν, υποστήριξε ότι «είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εργάστηκε εκεί. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τραπεζικό τομέα και είναι προοδευτικοί και αριστεροί».

Ο ίδιος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «η εμπειρία μου μπορεί να διοικήσει τη χώρα καλύτερα από εκείνον», αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και ότι γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, την οποία μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα διότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια «ομάδα με ενσυναίσθηση, καθαρά χέρια και τεχνοκρατική γνώση».

Η υποστήριξη στον Μητσοτάκη

«Είχα γράψει ένα κείμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σύγκριση με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βαγγέλη Μειμαράκη» σημείωσε ερωτηθείς για το εγκωμιαστικό κείμενο που είχε υπογράψει για τον πρωθυπουργό, επιμένοντας ωστόσο στον χαρακτηρισμό «επικίνδυνος» που του αποδίδει από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κοινά σημεία με τον Παύλο Πολάκη

Για τα κοινά σημεία που έχει με τον Παύλο Πολάκη σημείωσε ότι «αυτό που με συνδέει με τον Παύλο είναι ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, αλλά και οι δύο εκνευριζόμαστε όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας. Εγώ έχω άλλο στυλ και ο Παύλος είναι δυναμικός. Μακάρι να ήταν όλοι οι βουλευτές τόσο γειωμένοι στην κοινωνία». Αποκάλυψε ότι αυτοί που τον σύστησαν στον ΣΥΡΙΖΑ  ήταν ο Μανώλης Καπνισάκης και ο Παύλος Πολάκης.

Κληθείς να απαντήσει στις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Φίλη, με τις οποίες τον χαρακτήριζε μεταξύ Μπέπε Γκρίλο και Ντόναλντ Τραμπ της Ελλάδας. «Είμαι ο Στέφανος της Ελλάδας. Ο Τσίπρας μου είπε ότι από κάθε έναν πρέπει να παίρνεις κάτι θετικό».

Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Μάλιστα, σχολίασε ότι από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα δεν βγήκε διαφορετικός. «Ο πρόεδρος με βοήθησε στο να μπορώ να ξέρω από που να αρχίσω. Μου έδωσε τον χάρτη ότι το γραφείο σου πρέπει να έχει μια στελέχωση με αυτές τις δεξιότητες», ενώ για το πια φυσιογνωμία της αριστεράς που τον εμπνέει περισσότερο απάντησε ότι είναι ο Άρης Βελουχιώτης.

Στην κριτική που του ασκήθηκε για τη χρήση του TIkTok απάντησε ότι «επικοινώνησα με το Τικ Τοκ, δεν έπαιξα. Επικοινώνησα σε όλα τα social media. Δεν κρύφτηκα. Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα που θέλει να ξεφύγει από το “ο Συριζαίος” ή “ο νεοδημοκράτης”» για να προσθέσει ότι «ούτε προϊόν μάρκετινγκ, ούτε περαστικός, άστους να υποτιμάνε θα έρθει ο λογαριασμός κάποια μέρα».

Ως προς τις θέσεις που έχει απέναντι στα θέματα της επικαιρότητας, και δη στο θέμα να επιτραπεί η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, σημείωσε ότι αρχικά ότι η δική του μόρφωση προέρχεται από ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και πως «αν ήξερα ότι το 5% του ΑΕΠ θα πήγαινε στη δημόσια παιδεία, θα έλεγα ναι. Αλλά η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, όπως το ρεύμα και το νερό. Έχει αποδειχθεί ότι τα δημόσια αγαθά όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς δημιουργούνται προβλήματα. Υπάρχουν πολλές δικλείδες για να ελέγξεις τη σπατάλη».

Ο φράκτης του Έβρου και η ΔΕΗ

Για τον φράκτη του Έβρου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι το… εργαλειοποίησε, χωρίς ωστόσο να τοποθετηθεί εάν συμφωνεί ή όχι με το έργο, παρά μόνο πως η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φράχτη τον οδήγησε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Να κρατικοποιήσουμε τη ΔΕΗ. Έχει αποδειχθεί σε διάφορες χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι τα δημόσια αγαθά, όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνία», ήταν η θέση του για την επιχείριση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι θεωρούσε «επικίνδυνο τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και ότι στις εθνικές εκλογές του 2009 ψήφισε Γιώργο Παπανδρέου.  Ήταν το θέμα της διαύγειας, της μεταρρύθμισης. Ήταν προφανώς μια πολύ διαφορετική εποχή, όταν εκείνος ήταν Πρωθυπουργός, αλλά αυτή η μεταρρυθμιστική προοδευτική νοοτροπία ήταν κάτι το οποίο με εξέφραζε», είπε.

Καμία δημοσίευση για προβολή