Καταρρέει η υποψηφιότητα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Ισοβαθμεί με τον Σγουρό, 16 μονάδες πίσω από τον Πατούλη.

Μεγάλη διαφορά στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής δίνει νέα δημοσκόπηση στον Γιώργο Πατούλη, υποψήφιο που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τη Μetron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής» και δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στον υποψήφιο που υποστηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Γιώργος Πατούλης συγκεντρώνει ποσοστό 30%, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται με τα ίδια ποσοστά (14%) η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Πατούλης προηγείται επίσης των αντιπάλων του στον δείκτη δημοτικότητας (48% θετικές γνώμες), αλλά και στην παράσταση νίκης, αφού ένα ποσοστό της τάξης του 40% απαντά πως θα είναι και ο νικητής των εκλογών.

Ανάλογη η εικόνα και στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών: Ο Γιώργος Πατούλης εμφανίζεται -σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση- να καταγράφει εύκολη νίκη με αντίπαλο τη Ρένα Δούρου (58% έναντι 20%) και μια κάπως λιγότερο εύκολη με αντίπαλο τον Γιάννη Σγουρό (45% έναντι 28%).

Αναλυτικά τα ποσοστά της δημοσκόπησης για τους υποψηφίους της Περιφέρειας Αττικής έχουν ως εξής:

Γιώργος Πατούλης 30%
Ρένα Δούρου 14%
Γιάννης Σγουρός 14%
Γιάννης Πρωτούλης 4%
Ηλίας Παναγιώταρος 4%

Αναλυτές θεωρούν ότι η δημοσκόπηση που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής “αποτυπώνει την οργή που νιώθουν οι κάτοικοι της Αττικής από τη θητεία του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια”.

Το γενικότερο πολιτικό κλίμα είναι βαρύ για την κυβέρνηση, καθώς το 73% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 71% αξιολογεί αρνητικά το έργο της.

Ωστόσο, αρνητικά αξιολογείται από το 59% των ερωτηθέντων και η εικόνα της ΝΔ.

Η εγκληματικότητα – έλλειψη αστυνόμευσης, η καθαριότητα, το οδικό δίκτυο και η έλλειψη υποδομών αξιολογούνται ως τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο Λεκανοπέδιο.

Βεβαίως, η Ρένα Δούρου τρώει ηχηρό χαστούκι από τους πολίτες καθώς είναι καταδικασμένη στη συνείδησή τους για τις δύο τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα. Η αλαζονική συμπεριφορά με την οποία αντιμετώπισε την εθνική καταστροφή του περασμένου Ιουλίου, η άρνησή της (όπως και της κυβέρνησης) να ζητήσουν συγγνώμη για την ανυπαρξία σχεδίου και η στάση της να κατηγορεί τους άλλους για τους 100 νεκρούς από τη φωτιά, εκτιμώνται ως προσβολή στη μνήμη των θυμάτων.