Κεραμέως: Νωρίτερα θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά αλλά σε καμία περίπτωση πριν την 1η Σεπτεμβρίου

Το άνοιγμα των σχολείων λίγο νωρίτερα την επόμενη σχολική χρονιά εξετάζει το υπουργείο Παιδείας αλλά: «σε καμία περίπτωση όμως νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου», όπως διευκρίνισε η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, η προσέλευση των μαθητών του Δημοτικού στα σχολεία ανέρχεται στο 81%.

Υπάρχει διαρκής ενσωμάτωση και καταγράφεται σχετική αύξηση σε σχέση με τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων που το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 80%, όπως είπε.

Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «εξαιρετική τήρηση» των μέτρων προστασίας,την οποία απέδωσε στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως σε πρώτη φάση δόθηκε μεγάλη σημασία στην άρτια λειτουργία του πρωϊνού τμήματος των δημοτικών και στις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς -τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα- για να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο.

Ανοιχτό άφησε πάντως το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα Ολοήμερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση «δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή, πάντως είναι κάτι που εξετάζουμε».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε επίσης τις βασικές παραμέτρους του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, επισημαίνοντας πως στόχος του είναι να φύγουμε από την στείρα μετάδοση γνώσεων και να πάμε σε μια ευρύτερη καλλιέργεια.