Κέρδη 1,08% στο χρηματιστήριο με σημαντική στήριξη από Eurobank και Coca Cola

Στις 640 μονάδες αναρριχήθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας σημαντική στήριξη από Eurobank και Coca Cola, οι οποίες βοήθησαν να ξεπεράσει η επιφυλακτικότητα που επικρατούσε.

Παρά την κινδυνολογία της κυβέρνησης και του αντιπροέδρου κ. Δραγασάκη, σχετικά με τις Τράπεζες που προειδοποίησε για ανακεφαλαιοποίηση αν δεν γίνει κάτι με τα δάνεια, που ουσιαστικά ήταν μια προσπάθεια να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για τα άσχημα επερχόμενα (μείωση του ορίου προστασίας κατοικίας στις 100 χιλ. πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια κα), η αγορά αντέδρασε θετικά.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,08% στις 641,48 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 632,15 μονάδων (-0,39%) και 641,54 μον. (+1,09%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 45,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 26,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,8 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,37%, στις 1.705,66 μονάδες, ενώ στο +0,40% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.044,71 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,26% στις 384,94 μονάδες, από το -2,73% που κατέγραφε ενδοσυνεδριακά.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 1,29%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 1,18%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε απώλειες 0,71%.

Στο ταμπλό τώρα, Eurobank, Coca Cola και Εθνική έδωσαν ώθηση στον γενικό δείκτη, αφού σημείωσαν κέρδη ανώτερα του 2%, ενώ η άνοδος σε Grivalia, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Μυτιληναίο, Jumbo, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil και Φουρλή ξεπέρασε το 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τιτάν, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης έκλεισε με απώλειες 2,16%, ενώ η Alpha Bank από το -3,67% ενδοσυνεδριακά, τελικά έκλεισε στο -0,34%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή οι Βιοχαλκο, Πειραιώς, ΟΛΠ και Ελλάκτωρ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.