Κέρδη τη Δευτέρα στη Wall Street που πήρε ώθηση από το ράλι της Amazon και της Microsof

Με μικτά πρόσημα έκλεισε χθες η Wall Street

Κέρδη τη Δευτέρα στη Wall Street που πήρε ώθηση από το ράλι της Amazon και της Microsoft. Το τεχνολογικό ράλι σημειώθηκε μετά από μια εβδομάδα απωλειών, την πρώτη για τον Nasdaq τον Ιούλιο.

Ο Dow Jones κινήθηκε 0,03% υψηλότερα στις 26.680 μονάδες. Ο Nasdaq εκτινάχτηκε 2,51% στις 10.767 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,84% στις 3.251 μονάδες, γυρίζοντας σε θετικό έδαφος για το 2020.

Η μετοχή της Amazon πραγματοποίησε άλμα 7,9%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Μάρτιο, μετά την αύξηση της τιμής-στόχου από αναλυτή της Goldman Sachs στα 3.800 δολάρια. Η Microsoft κινήθηκε 4,1% υψηλότερα στα 211 δολάρια.Κέρδη 0,8% κατέγραψε η μετοχή του Facebook, ενώ NetflixΑlphabet και Apple ενισχύθηκαν πάνω από 1%.

  • Άνοδο 1% κατέγραψε η μετοχή της Pfizer. Ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που εξελίσσει με την BioNTech προκάλεσε ανοσιακή αντίδραση στους ανθρώπους που συμμετείχαν σε δοκιμή στη Γερμανία.
  • Ενθαρρυντικά αποτελέσματα είχε και το εμβόλιο που εξελίσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca. Το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα τόσο των προστατευτικών εξουδετερωτικών αντισωμάτων όσο και των Τ-λεμφοκυττάρων, σύμφωνα με αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν σήμερα στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο γύρισε σε θετικό έδαφος στα 40,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,49% υψηλότερα, στα 1.818 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,142 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 0,608%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή