Κοροναϊός : Μέτρα στήριξης για ΔΕΗ και ιδιωτικές εταιρείες. Σε τρεις άξονες το κυβερνητικό σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή

Εκτακτα μέτρα στήριξης της ΔΕΗ και των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, προκειμένου σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία όπου ζητείται από το σύνολο του πληθυσμού να μείνει στο σπίτι, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Οπως είπε ο αρμόδιος υπουργός (Σκάϊ ), αυτή τη στιγμή  καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια και έχουν ήδη ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ώστε οι λειτουργίες ενέργειας να είναι ανοιχτές και να καλύψουν τις ανάγκες της χώρας.

«Το βασικό κοινωνικό έργο των εταιριών αυτών, ήδη επιτελείται και θα έχουμε 24 ώρες ενέργεια, ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείιο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρξει μηχανισμός εγγυοδοσίας που θα εξασφαλίσει κεφάλαιο κίνησης στις εταιρίες ενέργειας, ώστε να υπάρχει ένα «μαξιλάρι» ασφαλείας.

Με αυτό το «μαξιλάρι» εξασφαλισμένο, οι εταιρίες προφανώς θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε κάποιες κινήσεις, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε σχέση με τις κινήσεις της κυβέρνησης σε τρεις άξονες τόνισε ότι:

1 Ενθαρρύνονται οι εταιρίες, τόσο η ΔΕΗ όσο και οι ιδιώτες να λάβουν εκείνα τα μέτρα που μπορούν να αντέξουν ως ένδειξη αλληλεγγύης σε εκείνους που πλήττονται. Τα μέτρα αυτά αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

2 Η κυβέρνηση απευθύνεται στις τράπεζες προκειμένου να διευκολυνθούν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των πολιτών

3 Σε σχέση με τις αποκοπές υπάρχει συνεννόηση με την ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους. Με βάση το υπάρχουν πλαίσιο δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κάλυψη των ευπαθών ομάδων. Εκείνοι που πρέπει να ανησυχούν είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση.

Καμία δημοσίευση για προβολή