Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street. Η αισιοδοξία επέστρεψε στην αγορά μετά το εμβόλιο της Pfizer

Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street. Η αισιοδοξία επέστρεψε στην αγορά μετά το εμβόλιο της Pfizer κατά του κοροναϊού και παρά τον προβληματισμό που εξέφρασε χθες ο επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με κέρδη 400 μονάδων ή 1,37%, κλείνοντας στις 29.479,81 μονάδες, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τα κέρδη του από το ράλι των αρχών της εβδομάδας στο 4,1%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη των blue chips έκλεισαν με κέρδη, που κυμάνθηκαν από 0,04% έως και 7,06%. Των κερδών ηγήθηκε ο τίτλος της Cisco, που ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών, σημειώνοντας “άλμα” 7,06%. Ακολούθησαν οι τίτλοι της Boeing με 5,88%, της Walgreens Boots Alliance με 4,76% και της American Express με 3,50%. Σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,10% σημείωσε επίσης η μετοχή της Walt Disney, που επίσης ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,236% και τερμάτισε στις 3.585,07 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ, αντλώντας ώθηση από τις εναλλαγές τοποθετήσεις από τίτλους τεχνολογίας, που κατά τη διάρκεια της κρίσης στήριξαν την άνοδο της αγοράς, σε πιο κυκλικούς τίτλους που οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα επωφεληθούν το επόμενο διάστημα από την σταδιακή επανεκκίνηση των οικονομικών. Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 2,2%.

Τέλος, ο τεχνολογικός Nasdaq ολοκλήρωσε την ημέρα με κέρδη 1,02% στις 11.829,29 μονάδες, περιορίζοντας τις απώλειές του σε επίπεδο εβδομάδας στο 0,6% αλλά ολοκληρώνοντας την τρίτη διαδοχική πτωτική εβδομάδα του. Εξέλιξη που για την τρέχουσα εβδομάδα οφείλεται στην προαναφερόμενη μετακύλιση θέσεων από τεχνολογικούς τίτλους σε πιο κυκλικούς.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Walt Disney (+2%) καθώς οι προσαρμοσμένες ζημιές ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 20 σεντς από 71 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές. Αντίστοιχα πάνω από τις προβλέψεις ήταν και τα έσοδα του ομίλου.

Επιπλέον, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου γνωστοποίησε η Cisco (+7,1%). Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 76 σεντς και τα έσοδα στα 11,93 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 70 σεντς και έσοδα στα 11,85 δισ.

Στο μεταξύ, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3% τον περασμένο μήνα. Σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019, ο δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,5%. Οι Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη 0,2% σε μηνιαία βάση και 0,4% σε ετήσια.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 2,4% στα 40,13 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.886 δολ./oz .
  • Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο «εκτοξεύτηκε» 8,1% ενώ ο χρυσός «βούλιαξε» 3,4%.
  • Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,89%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1833 δολ. από 1,1805 την προηγούμενη μέρα.

Καμία δημοσίευση για προβολή