Με μία βαλίτσα στο χέρι ο πρωθυπουργός. Τα ταξίδια που δρομολογεί, σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Αραβική Χερσόνησο και Μέση Ανατολή

Τα ταξίδια Μητσοτάκη σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μέση Ανατολή

Με ..μία βαλίτσα στο χέρι φιλοδοξεί να είναι το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδιάζει υπερατλαντικά και άλλα ταξίδια, προκειμένου, όπως λένε οι συνεργάτες του, να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας ως μίας χώρας που έχει επανακάμψει δυναμικά, με προοπτική και αξιοπιστία.

Πρώτος σταθμός η Νέα Υόρκη

Πρώτος προορισμός του κ. Μητσοτάκη είναι η Νέα Υόρκη, στις 22 Σεπτεμβρίου για την 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που θα έχει υβριδική μορφή, με ηγέτες και αρχηγούς κρατών τόσο με φυσική όσο και με διαδικτυακή παρουσία.

Το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει να προσδώσει γεωπολιτική και επιχειρηματική διάσταση στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η οποία – λόγω και της ψήφου των ομογενών – θα περιλαμβάνει και σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό, από τη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης να μεταβεί στο Παρίσι για μία ακόμα συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Και αυτό, διότι η Γαλλία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε τον Ιανουάριο και ως εκ τούτου, είναι μία θεσμική ευκαιρία για ένα ακόμα τετ α τετ, με τον Γάλλο πρόεδρο, με φόντο τη στρατηγική συμμαχία της Αθήνας με το Παρίσι.

Στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει να μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να μονοπωλήσουν οι εξελίξεις στην πανδημία αλλά και η αγωνία για το Αφγανιστάν και τις μεταναστευτικές ροές.

Στον αρχικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου περιλαμβάνονταν και επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Ρωσία, μέσα στο 2021. Όλα δείχνουν, ωστόσο, ότι θα μετατεθεί χρονικά για το 2022, παρ ότι έχει ενταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας της Αθήνας με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλάνο του πρωθυπουργού περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Αυστραλία, στην οποία υπάρχει ισχυρή παρουσία Ελλήνων ομογενών, όπως επίσης και χώρες που η Αθήνα θεωρεί «εταίρους», όπως πχ η Ινδία, με την οποία υπάρχει κοινή οπτική σε κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα.

Καμία δημοσίευση για προβολή