Μέχρι την Τετάρτη θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για νέες ρυθμίσεις οφειλών έως και σε 120 δόσεις

Αγώνας ώστε η πλατφόρμα για νέες ρυθμίσεις έως και σε 120 δόσεις οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία να ανοίξει «το αργότερο μέχρι την Τετάρτη» δίνει η γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Φώτης Κουρμούσης.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της γραμματείας η πλατφόρμα που θα ανοίξει τις επόμενες ώρες αφορά όσους δεν είχαν ξαναμπεί στη ρύθμιση. Παράλληλα εξήγησε ότι οι αλλαγές στο ύψος του επιτοκίου και στον αριθμό των δόσεων βάσει των νέων διατάξεων που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Κουρμούσης προέτρεψε, επίσης, όσους θέλουν να μπουν στην πλατφόρμα «να μην πάνε όλοι την τελευταία ημέρα γιατί θα μεγαλώσει ο όγκος και θα δοκιμαστούν τα συστήματα». Ο Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους τόνισε, ακόμα, ότι «η ρύθμιση θα είναι ωφέλιμη για τα έσοδα και αυτό θα το πούμε ξανά στους θεσμούς όπως το έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν καθώς εμείς πιστεύουμε ότι φτιάχνουμε κουλτούρα πληρωμών».

Ως προς τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ο κ. Κουρμούσης αρχικά σημείωσε ότι «στα στα δύο χρόνια λειτουργίας υποβλήθηκαν 7.000 αιτήσεις και έχουν ήδη διεκπεραιωθεί 2.100», εξαγγέλοντας ότι έρχονται αλλαγές «ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία και να βρουν λύσεις περισσότερες επιχειρήσεις αλλά αυτό είναι θέμα συζήτησης με τους Ευρωπαίους εταίρους στα μέσα του μήνα».

Δίνοντας μια γεύση για το πού θα κινηθούν οι βελτιώσεις είπε ότι «το ένα είναι η απλοποίηση καθώς υπήρχαν πολλά δικαιολογητικά όταν ψηφίστηκε ο νόμος που βασανίζουν τις επιχειρήσεις και το δεύτερο να υπάρχουν κάποιες τυποποιημένες λύσεις γιατί μόλις υπάρχει απόφαση για κούρεμα σε προσαυξήσεις, πρόστιμα ή κεφαλαία όλοι παγώνουν με το φόβο παραπομπής τους στη δικαιοσύνη. Πρέπει να δούμε πού θα φτάσει η προστασία που προβλέπει ήδη η νομοθεσία».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή