Μεγάλου: Η επένδυση της Intrum είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, χαρακτήρισε τη συμφωνία με την σουηδική Intrum για την δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων της ελληνικής αγοράς,  ως ψήφο εμπιστοσύνης στην Τρ. Πειραιώς και την ελληνική οικονομία

Ο κ. Μεγάλου, παρουσιάζοντας την νέα εταιρεία, Intrum Hellas, από κοινού με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Intrum, Μίκαελ Έρικσον, τόνισε πως η επένδυση της Intrum στη νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ύψους 410 εκατ. ευρώ, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις σουηδικών κεφαλαίων στην Ελλάδα στην ιστορία.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο νέος servicer θα βοηθήσει την Τρ. Πειραιώς να πετύχει τους στόχους του σχεδίου της για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 30% τα επόμενα χρόνια και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της λειτουργίας της αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η Intrum Hellas, όπως ανέφερε ο κ. Έρικσον, θα έχει υπό τη διαχείρισή της χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τρ. Πειραιώς, αξίας 26 δισ. ευρώ, ενώ στοχεύει να αναλάβει τη διαχείριση δανείων και από ζ

Η Τρ. Πειραιώς, ανέφερε ο κ. Μεγάλου, θα αξιοποιήσει το «σχέδιο Ηρακλής» για τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων με κρατικές εγγυήσεις και ήδη προετοιμάζει δυο σημαντικές συναλλαγές που αφορούν μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια και δάνεια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, σε επιστολή που είχε στείλει πριν μερικές ημέρες στο προσωπικό, σχετικά με τις εξελίξεις στη συμφωνία με την Intrum, είχε κάνει λόγο και για μια συμφωνία «σταθμό» με τους εργαζόμενους  και αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες της διοίκησης για την ομαλή προσαρμογή της τράπεζας στο νέο περιβάλλον και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας με ειδική συμφωνία που έγινε με την ΟΤΟΕ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου ανέφερε πως: «Εξαρχής υπερασπισθήκαμε τις 1.300 θέσεις εργασίας της μονάδας RBU της Τράπεζας, οι οποίες, μαζί με τις δραστηριότητές της, θα μεταφέρονταν στη νέα εταιρεία από την 16η Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με το π.δ. 178/2002. Κατά τη διαδικασία σύναψης της στρατηγικής συμφωνίας με την Intrum, η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας ήταν ο αδιαπραγμάτευτος όρος, τον οποίο και πετύχαμε.

Επιπλέον, προστατέψαμε τα συμφέροντα και το επαγγελματικό μέλλον όλων των εργαζομένων πέρα από όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που θα μεταφέρονταν στο νέο επιχειρηματικό σχήμα να μην χάσουν κανένα από τα δικαιώματα που είχαν μέχρι τη μεταφορά τους στο νέο σχήμα».

 

Καμία δημοσίευση για προβολή