Μεικτά ήταν τα πρόσημα που εμφάνισαν την Τετάρτη οι  δείκτες της Wall Street

Με μικρή πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, την Τρίτη

Μεικτά ήταν τα πρόσημα που εμφάνισαν την Τετάρτη οι  δείκτες της Wall Street παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των Alphabet και Microsoft. Παράλληλα, η επιφυλακτικότητα ειδικά σε τίτλους ανάπτυξης επανήλθε ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,74% ή 266 μονάδες στις 35.490, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,5% στις 4.551 μονάδες ενώ ο Nasdaq παρέμεινε αμετάβλητος στις 15.235 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Microsoft (+4,5%) και McDonalds (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Visa (-6,4%) και Dow (-4,5%).

Σημαντική ώθηση στον Nasdaq έδωσε το +4,2% της Microsoft

Σημαντική ώθηση στον Nasdaq έδωσε το +4,2% της Microsoft, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα που ανακοίνωσε, όπως και για τον ίδιο λόγο κινήθηκαν θετικά οι General Motors και η Boeing. Στον αντίποδα, η Robinhood έχασε 10,4%, καθώς τα έσοδα του τρίτου τριμήνου απογοήτευσαν την αγορά, όπως άλλωστε και η Texas Instruments σημείωσε απώλειες 4%.

Μέχρι χθες περίπου το 30% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους. Από αυτές το 82% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη, ενώ το 80% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις για τα έσοδα. Οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να καταγράψουν αύξηση στα κέρδη τους κατά περίπου 35% το τρίτο τρίμηνο.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε κατά 9,2% και ανήλθε στα 96,3 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 4,7%, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 0,5%.

Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν 0,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν βουτιά 1,1%. Τον Αύγουστο είχαν σημειώσει άνοδο 1,3%.

Οι νέες παραγγελίες, εξαιρουμένου του ευμετάβλητου τομέα των μεταφορών, ενισχύθηκαν 0,4%.

  • Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε πτώση 2,4% στα 82,66 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.798 δολ./oz.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ στο 1,1602 δολ. ενώ στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά επτά μονάδα βάσης στο 1,53%.

Καμία δημοσίευση για προβολή