Μίκης προς Τσίπρα: Σε συγχαίρουν τώρα αυτοί που κάποτε αποκαλούσες «φονιάδες των Λαών»

Μίκης προς Τσίπρα: Σε συγχαίρουν τώρα αυτοί που αποκαλούσε «φονιάδες των Λαών»

Νέο προσωπικό δημόσιο μήνυμα  στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στέλνει ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Ο Μεγάλος μουσικοσυνθέτης, απευθύνεται με επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα και διερωτάται: «Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το “Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών”. Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;».

«Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς» σημειώνει.

Η επιστολή του Μίκη

“Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αγαπητέ Αλέξη,

Η αγάπη – αγάπη και η Λογική – Λογική.

Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών». Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν;

Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη;

Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς.

Αυτή είναι η Λογική της δικής μου αγάπης.

Σε χαιρετώ,

Μίκης

Αθήνα, 14.6.2018”.

Το άρθρο του Μίκη   

Είχε προηγηθεί άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη που δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα, με το οποίο σχολίαζε, με αιχμηρό τρόπο τη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων σημειώνεπως «μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα».

Ολόκληρο το άρθρο, με τίτλο «Το Μεγάλο «ΝΑΙ»:

«Η χώρα μας σύρθηκε σε μια πράξη ιστορικής ήττας και εθνικής μειοδοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις σε βάρος της χώρας και του Λαού μας.

Συνάμα ποδοπατήθηκε η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού.

Από την εποχή του ΕΑΜ υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι Έλληνες αριστεροί υποχώρησαν μπροστά σε δοκιμασίες, που τις περισσότερες φορές έφταναν στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Σήμερα, για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό.

Μετά από αυτό το μεγάλο «ΝΑΙ» του κ. Τσίπρα, εκείνο που πονάει πιο πολύ δεν είναι μόνο οι κίνδυνοι που ξανοίγονται μπροστά μας αλλά προ παντός η μεγάλη Ντροπή που θα μας στιγματίζει για πάντα.»

Αθήνα, 12.6.2018

Μίκης Θεοδωράκης»

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή