Μείωση προκαταβολής φόρου ανάλογα με τη “συρρίκνωση” του τζίρου για ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις

δόσεις φόρος εισοδήματος

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα υπάρχει εικόνα σχετικά με το ποσοστό της εξαγγελθείσας μείωσης προκαταβολής φόρου επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα και με τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, αλλά το μέτρο δεν θα είναι οριζόντιο.

Αυτό προκύπτει τόσο από πληροφορίες τόσο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όσο και από τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μιλώντας το περασμένο Σάββατο 20/6 στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι η μείωση θα είναι «γενναία», προσθέτοντας ότι θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Η προκαταβολή φόρου αφορά περίπου 1.000.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές η εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που αποτελεί και το βασικό σενάριο, είναι η μείωση της προκαταβολής φόρου να μην είναι οριζόντια, λόγω μεγάλου δημοσιονομικού κόστους.

Συγκεκριμένα, προτείνεται η μείωση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου να κινείται μεταξύ του 30% και του 50%, από το 100% που ισχύει σήμερα, ανάλογα με την συρρίκνωση τζίρου, που καταγράφει η κάθε επιχείρηση μέχρι και τον Ιούνιο.

Η μείωση της προκαταβολής φόρου, περίπου κατά 30%, πιθανότατα να επεκταθεί και το 2021 για τις πληγείσες επιχειρήσεις, που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις τον επόμενο χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή