Νέα αυστηρά μέτρα για την είσοδο τουριστών στη χώρα από τα χερσαία σύνορα. Μπλόκο στους εργάτες γης

Την ώρα που οι ηγέτες της Ε.Ε  καταβάλλουν στις Βρυξέλλες μία ακόμη επίπονη προσπάθεια να καταλήξουν σε κοινή λύση για τη στήριξη των χωρών που επλήγησαν από την πανδημία του κοροναϊού, στην Αθήνα, η κυβέρνηση ανακοινώνει δια του εκπροσώπου της τη λήψη πρόσθετων μέτρων προφύλαξης από ένα δεύτερο κύμα του ιού μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε νέα μέτρα για την είσοδο στην χώρα μας από τα χερσαία σύνορα. Οπως είπε, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Τσιόδρα εισηγήθηκε περαιτέρω μέτρα για τις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας που έγιναν δεκτά από τον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα αποφασίστηκε :

  • Πρώτον, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τις 4 Αυγούστου η είσοδος για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.
  • Δεύτερον, οι έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι δελτίου ομογενούς θα συμπληρώνουν το PLF και την ηλεκτρονική αναγγελία σύντομης μετακίνησης.
  • Τρίτον, οι εργάτες γης σε περίπτωση που εξέλθουν της ελληνικής επικράτειας δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Ο κ. Πέτσας ξεκίνησε με αναφορά στην θλιβερή επέτειο από τον Αττίλα στην Κύπρο. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός έθεσε τις τουρκικές προκλήσεις στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Για την ίδια την Σύνοδο Κορυφής είπε ότι η κυβέρνηση ελπίζει σε συμφωνία και πως ο πρωθυπουργός συμμετείχε ενεργά σε όσες συσκέψεις έγιναν τόσο με τις χώρες του Νότου όσο και με τις χώρες των λεγόμενων «φειδωλών».

Για τα αναδρομικά επανέλαβε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό πως θα εφαρμοστεί η απόφαση.

Αναφερόμενος στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Κυριάτικης Καθημερινής για προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Πέτσας μίλησε για ανατριχιαστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Οι ηχογραφημένοι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί. Αν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε οφείλει να στραφεί εναντίον αυτού που επικαλείται το όνομά της», τόνισε  ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή