Νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο της στο Κορωπί δρομολογεί η Boehringer Ingelheim Ελλάς

Νέες επενδύσεις στο εργοστάσιο της στο Κορωπί δρομολογεί η Boehringer Ingelheim Ελλάς, θυγατρική της γερμανικής οικογενειακής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν απ’ τους βασικούς παίκτες στο χώρο του φαρμάκου στη χώρα μας.

Όπως είπε ο Stefan Kilian, Managing Director & Head of Human Pharma MIDI region (Ελλάδα, Πορτογαλία, Σκανδιναβικές χώρες, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), της Boehringer Ingelheim, το εργοστάσιο στο Κορωπί πέρυσι έκανε 200 εκατ. ευρώ εξαγωγές σε 68 χώρες. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών αυτό είναι το 1% επί του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, τόνισε από το βήμα του οικονομικού φόρουμ των Δελφών ο κ. Killian.

Μάλιστα, όπως εξήγησε η προοπτική είναι μεγάλη καθώς γίνονται όλες οι διαδικασίες προκειμένου το εργοστάσιο να πιστοποιηθεί απ’ τον Οργανισμού Φαρμάκου των ΗΠΑ, FDA, προκειμένου να ανοίξει διάπλατα η αμερικανική αγορά.

Ο κ. Kilian υπογράμμισε ότι η Boehringer Ingelheim πιστεύει στις δυνατότητες της χώρας και γι’ αυτό, όπως σημείωσε, μέσα στα χρόνια της κρίσης επένδυσε πάνω από 100 εκατ. ευρώ δημιουργώντας 200 νέες θέσεις εργασίας. «Η χώρα έχει εργαζόμενους με υψηλή κατάρτιση, μεγάλη εμπειρία και έφεση για δια βίου μάθηση, είναι στην ΕΕ, οι υποδομές της είναι πολύ καλές. Υπάρχει εν ολίγοις μία σταθερή βάση», υπογράμμισε στην ομιλία του το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας που έχει παρουσία στη χώρα μας 50 χρόνια.

Σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας το εργοστάσιο στο Κορωπί αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής για τα στρατηγικά προϊόντα της εταιρείας στην Ευρώπη!

Ο κ. Kilian αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να βελτιωθεί η Ελλάδα στον τομέα της προβλεψιμότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος προκειμένου να ενισχυθούν περισσότερο οι επενδύσεις στη χώρα και παράλληλα ζήτησε κίνητρα για επενδύσεις, όπως η ελάφρυνση από τo claw back και το rebate.

[more]

«Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται προς την κατεύθυνση να γίνει πιο ευέλικτο το κλίμα για τις επενδύσεις. Όμως, η έλλειψη της προβλεψιμότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος  αποτελεί τον κυριότερο αποτρεπτικό παράγοντα για επενδύσεις σε οποιαδήποτε χώρα.

Η προβλεψιμότητα του περιβάλλοντος στο οποίο σχεδιάζεται να γίνει η οποιαδήποτε επένδυση είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο που οδηγεί στην απόφαση μιας εταιρείας να προβεί σε στρατηγικές επενδύσεις. Είναι κάτι που χρειάζεται να βελτιώσει η Ελλάδα προκειμένου να εισέλθει σε μια νέα εποχή και να σταθεί με επιτυχία στον διεθνή οικονομικό στίβο.

Άκουσα με ιδιαίτερη χαρά τους πολιτικούς να δηλώνουν στο οικονομικό forum των Δελφών, ότι για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα θα πρέπει όλοι μας να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε  – και αυτό συμπεριλαμβάνει και εμάς από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Μόνο έτσι θα συμβάλλουμε στο δραστικό περιορισμό της διαφυγής εγκεφάλων  που όπως σας ανέφερα είναι το πιο ισχυρό χαρτί της Ελλάδας για την πραγματοποίηση των επενδύσεων.

Εμείς από τη μεριά μας είμαστε εδώ- και το έχουμε αποδείξει – έχοντας επενδύσει συνολικά 100 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των κλινικών μελετών) μέσα στα κρίσιμα χρόνια της κρίσης.

Θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε ακόμη περισσότερο πέρα από τις επενδύσεις  στην παραγωγή,  μέσα από την περαιτέρω αύξηση των κλινικών μελετών για τα καινοτόμα φάρμακα που γίνονται στην Ελλάδα εάν υπήρχαν τα κατάλληλα κίνητρα. Τέτοια κίνητρα είναι η ελάφρυνση από τo claw back και το rebate όπως γίνεται και σε άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία.

Εάν βελτιωθεί η προβλεψιμότητα, εάν δηλαδή το υγιές επιχειρείν γίνεται με λιγότερες εκπλήξεις που μόνο αναστάτωση στις επιχειρηματικές αποφάσεις προκαλούν, τότε το περιβάλλον για επενδύσεις γίνεται φιλικότερο. Φιλικότερο περιβάλλον σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να είναι πιο εύκολο, με λιγότερη πολιτική χροιά, και με περισσότερη δόση της κοινής επιχειρηματικής λογικής,  κατέληξε ο κ Kilian.

Σημειώνεται ότι η Boehringer Ingelheim είναι μια από τις 20 μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως και παραμένει από την ίδρυσή της, το 1885, έως σήμερα, οικογενειακή επιχείρηση.

[/more]

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Καμία δημοσίευση για προβολή