Ο Χ. Σταϊκούρας χαρακτηρίζει ως κύκνειο άσμα της κυβέρνησης τον προϋπολογισμό για το 2019

Αποδομώντας το success story που παρουσίασε νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παυλίδης μιλώντας στην Επιτροπή Απολογισμού και Ισολογισμού της Βουλής, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό για το 2019 ως το κύκνειο άσμα ενός τετραετούς κύκλου αυταπάτης, ανευθυνότητας, τυχοδιωκτισμού και ιδεοληψίας.

«Η προσαρμογή σας στην πραγματικότητα κόστισε πανάκριβα αλλά ευτυχώς σύντομα θα ανοίξουμε ένα νέο κύκλο ευθύνης, σοβαρότητας, υπευθυνότητας και ρεαλισμού» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας λίγα λεπτά μετά την εθιμοτυπική τελετή παράδοσής του Προϋπολογισμού από τον αναπλ. υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει ενώ οι βαριές πολιτικές της λιτότητας συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα η οποία μετά την έξοδο από πρόγραμμα είναι σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας». Επανέλαβε πως »η χώρα έβγαινε από το δεύτερο Πρόγραμμα στο τέλος του 2014 με ανάπτυξη 0,7%, με θετικό πρόσημο και εξαιτίας του καταστροφικού σας εξαμήνου και το 2015 και το 2016 την γυρίσατε σε ύφεση. Αυτά όμως δεν τα λέτε σήμερα».

Τέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε 29 νέους φόρους, διόγκωσε το ιδιωτικό χρέος, και κατακρεούργησε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).  «Η κυβέρνηση παίρνει 10 και δίνει ένα» είπε εξηγώντας πως έχει πάρει μέτρα 9,5 δισ. και άλλα 500 εκατ. από την περικοπή του Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , ενώ μοιράζει 1 δισ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ