Ο Κοτζιάς γνώριζε για την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές! Τι αποκαλύπτει πρώην σύμβουλος του Τραμπ (video)

Ο πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντοναλντ Τραμπ, Τζορτζ Παπαδόπουλος, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι είχε ενημερώσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά για την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι στον μόνο άνθρωπο που μίλησε ανοιχτά  για τις επαφές του με την Μόσχα και τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου ήταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Του είπε δηλαδή ότι η Μόσχα διέθετε χιλιάδες e-mail της Κλίντον τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών,υπέρ του Τραμπ.

«Ναι θυμάμαι, είπε συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος στον Στεφανόπουλο, ότι το είπα και σε  ανώτατο Ευρωπαίο διπλωμάτη, στον Έλληνα Υπουργό των Εξωτερικών. Του το είπα ανοιχτά». Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς ποτέ δεν έχει μιλήσει για αυτές τις επαφές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον Ντάουνερ κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία.Παρότι εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν θυμάται τη συνομιλία του με τον Ντάουνερ,  ο Παπαδόπουλος είπε στον Στεφανόπουλο (που ήταν εμφανώς δύσπιστος σχετικά με την επιλεκτική αμνησία του συνομιλητή του).

Η συνάντηση του Τζορτζ Παπαδόπουλος με τον Ντάουνερ είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο όπου ο Παπαδόπουλος φέρεται να είπε στον Ντάουνερ για τα «βρώμικα στοιχεία» που διέθετε η Ρωσία για την αντίπαλο του Τραμπ. Ο Ντάουνερ μετέφερε αυτές τις ευαίσθητες πληροφορίες στην κυβέρνησή του και με τρόπο που δεν έχει γίνει γνωστός, οι σχετικές πληροφορίες έφθασαν αργότερα στο FBI.

Το αποτέλεσμα της συνομιλίας Παπαδόπουλου – Ντάουνερ

Ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ σε φυλάκιση 14 ημερών και αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους ενός έτους, κοινωνική εργασία 200 ωρών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων επειδή είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τον χρόνο και την σημασία των επαφών του με Ρώσους, κατά την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Η συνέντευξη του Τζόρτζ Παπαδόπουλος στον Τζόρτζ Στεφανόπουλος στο κανάλι ABC το επίμαχο σημείο είναι στο 8ο λεπτό:

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ