Ο Ραγκούσης κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί επέλεξε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αξιωματικό που σταδιοδρόμησε επί ...ΣΥΡΙΖΑ

Σε δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη αξιοκρατική επιλογή του νέου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αναφερόμενος σε ένα αξιωματικό που έκανε καριέρα στα υψηλά αξιώματα επι … ΣΥΡΙΖΑ.. (Σ.Σ:Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;). Όπως δήλωσε:

  • «Απροσχημάτιστη επανέκαμψε η καταπάτηση κάθε προγραμματισμένης διαδικασίας αξιολόγησης των στελεχών στα Σώματα Ασφαλείας. Η παλαιοκομματική λογική προαγωγής του τύπου «και δικός μου να είναι και να ξέρει πως εγώ τον ανέδειξα, για να μου χρωστάει» προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια σύγχρονης και αξιοκρατικής Ελλάδας. Η αναστήλωση του κράτους της δεξιάς, ιδίως στα Σώματα Ασφαλείας, εξελίσσεται με κλιμακούμενη προκλητικότητα».

Απαντώντας στον κ. Ραγκούση το υπουργείο σημείωσε: «Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε:

  • Επιτελάρχης το 2017,
  • Υπαρχηγός το 2018
  • και Αρχηγός σήμερα.

Αντιλαμβάνονται όλοι, από την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του, ότι η επιλογή του νέου Αρχηγού δεν έχει καμία σχέση με κομματισμό και αναξιοκρατία.

Αυτά προς απάντηση μιας εμφανώς βιαστικής, ακραία επιθετικής, άδικης και προσβλητικής προς το πρόσωπο του Αρχηγού και του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που κάνει λόγο για «αναστήλωση του κράτους της δεξιάς» και μάλιστα (!) με «κλιμακούμενη προκλητικότητα»