Ο Τσίπρας προκαλεί τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας!

Πορεία αντιστρόφως ανάλογη με τις θερμοκρασίες εδάφους ακολουθεί το πολιτικό θερμόμετρο τα τελευταία 24ωρα. Θρυαλλίδα των εξελίξεων είναι το Σκοπιανό, αφού η διαδικασία επικύρωσης των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 τρέχοντος με την επισημοποίηση της μετονομασίας της FYROM σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η ολοκλήρωση των προβλεπόμενων στη Συμφωνία των Πρεσπών διαδικασιών από τους Σκοπιανούς θα σημάνει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για  την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων.

Η ΝΔ μπαίνει σφήνα στις πολιτικές εξελίξεις και με τον αέρα του προβαδίσματος που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις στην προτίμηση των ψηφοφόρων καλεί τον κ. Τσίπρα να υλοποιήσει μία από τις δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει από τη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης είτε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Απαντώντας στη ΝΔ, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει απολέσει τη στήριξη της Βουλής και προκαλεί τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια… Η υποκρισία στο μεγαλείο της» αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε από τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.

«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας» καταλήγει η ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα με την οποία απαντούν στο αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές ή αναζήτηση ψήφου εμπιστοσύνης.

Στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα από την επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου έλεγε ότι ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

briefing1

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]