Οι Ευκαιρίες Σήμερα στο Forex – Τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας

    Η σημερινή μέρα 12 Σεπτεμβρίου έχει πέντε σημαντικά γεγονότα εκτός των άλλων, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος την ώρα που θα δημοσιοποιηθούν.

    Αυτά είναι τα σημερινά σημαντικά νέα:

    Ώρα Νομ. Γεγονός Πρόβλεψη Προηγούμενο
    14:00   TRY Τιμή Τούρκικου Repos μιας Βδομάδας (Sep) 17,25% 19,75%
    14:45   EUR Δήλωση Νομισματικής Πολιτικής ΕΚΤ
    14:45   EUR Απόφαση Επιτοκίου (Sep) 0,00% 0,00%
    15:30   USD Βασικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (μηνιαία) (Aug) 0,2% 0,3%
    15:30   EUR Ομιλία του Διοικητή της ΕΚΤ Draghi

     

    TRY (Τούρκικη Λίρα). Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο. Η απόφαση για το που θα οριστεί το επιτόκιο εξαρτάται από τις προοπτικές ανάπτυξης και τον πληθωρισμό. Ο βασικός σκοπός της κεντρικής τράπεζας είναι να επιτύχει σταθερότητα. Υψηλά τιμές επιτοκίων προσελκύουν ξένους επενδυτές που ζητάνε επενδύσεις μικρού ρίσκου, το οποίο αυξάνει δραματικά το εθνικό νόμισμα. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για τη Τούρκικη Λίρα, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για την Τούρκικη Λίρα.

    EUR (Ευρώ). Η Δήλωση Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας περιέχει το αποτέλεσμα της απόφασης της ΕΚΤ σχετικά με αγορές στοιχείων ενεργητικού και σχόλια σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες που επηρέασαν την απόφασή της.

    Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο. Η απόφαση για το που θα οριστεί το επιτόκιο εξαρτάται από τις προοπτικές ανάπτυξης και τον πληθωρισμό. Ο βασικός σκοπός της κεντρικής τράπεζας είναι να επιτύχει σταθερότητα. Υψηλά τιμές επιτοκίων προσελκύουν ξένους επενδυτές που ζητάνε επενδύσεις μικρού ρίσκου, το οποίο αυξάνει δραματικά το εθνικό νόμισμα. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το Ευρώ, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το Ευρώ.

    USD (Δολάριο). Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) μετράει τις αλλαγές στην τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών με εξαίρεση τα τρόφιμα και την ενέργεια. Ο ΔΤΚ δείχνει την μεταβολή στις τιμές από την πλευρά του καταναλωτή. Είναι ένας βασικός τρόπος για την μέτρηση μεταβολών στις αγοραστικές τάσεις και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το δολάριο ΗΠΑ, (καθώς ο κοινός τρόπος καταπολέμησης του πληθωρισμού είναι η άνοδος των επιτοκίων, που μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις) ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το δολάριο ΗΠΑ.

    EUR (Ευρώ). O Mario Draghi (γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1947) είναι Ιταλός τραπεζίτης και οικονομολόγος που διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας Ιταλίας και διαδέχθηκε τον Jean Claude Trichet ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ως επικεφαλής της ΕΚΤ, που ελέγχει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια, έχει περισσότερη επιρροή στην αξία του ΕΥΡΩ από κάθε άλλο. Τα σχόλιά του μπορεί να καθορίσουν μια βραχυπρόθεσμη θετική ή αρνητική τάση.

    Καμία δημοσίευση για προβολή