Οι Ευκαιρίες Σήμερα στο Forex – Τα σημαντικά γεγονότα της ημέρας

    Η σημερινή μέρα 16 Οκτωβρίου έχει πέντε σημαντικά γεγονότα εκτός των άλλων, τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλη μεταβλητότητα στην αγορά συναλλάγματος την ώρα που θα δημοσιοποιηθούν.

    Αυτά είναι τα σημερινά σημαντικά νέα:

    Ώρα Νομ. Γεγονός Πρόβλεψη Προηγούμενο
    11:30   GBP Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ετήσια) (Sep) 1,8% 1,7%
    12:00   EUR Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ετήσια) (Sep) 0,9% 1,0%
    15:30   USD Βασικές Λιανικές Πωλήσεις (μηνιαία) (Sep) 0,2% 0,0%
    15:30   CAD Βασικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (μηνιαία) (Sep) -0,1%
    17:30   USD Απογραφή Αργού Πετρελαίου 1,413M 2,927M

     

    GBP (Στερλίνα). Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) δείχνει τις αλλαγές στην τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών με εξαίρεση τα τρόφιμα και την ενέργεια. Ο ΔΤΚ δείχνει την μεταβολή στις τιμές από την πλευρά του καταναλωτή. Είναι ένας βασικός τρόπος για την μέτρηση μεταβολών στις αγοραστικές τάσεις και τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για τη στερλίνα, (καθώς ο κοινός τρόπος καταπολέμησης του πληθωρισμού είναι η άνοδος των επιτοκίων, που μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις) ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για τη στερλίνα.

    EUR (Ευρώ). Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) μετράει τις αλλαγές στην τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών με εξαίρεση τα τρόφιμα και την ενέργεια. Ο ΔΤΚ δείχνει την μεταβολή στις τιμές από την πλευρά του καταναλωτή. Είναι ένας βασικός τρόπος για την μέτρηση μεταβολών στις αγοραστικές τάσεις και τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το Ευρώ, (καθώς ο κοινός τρόπος καταπολέμησης του πληθωρισμού είναι η άνοδος των επιτοκίων, που μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις) ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το Ευρώ.

    USD (Δολάριο). Οι Πωλήσεις Λιανικής είναι μια μηνιαία μέτρηση όλων των αγαθών που πωλούνται από λιανοπωλητές με βάση μια δειγματοληψία καταστημάτων λιανικής διαφόρων τύπων και μεγεθών στις ΗΠΑ, με εξαίρεση τα αυτοκίνητα. Είναι ένας σημαντικός δείκτης καταναλωτικής δαπάνης και μπορεί να συσχετιστεί με την εμπιστοσύνη καταναλωτή και θεωρείται ότι δείχνει την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το δολάριο ΗΠΑ, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το δολάριο ΗΠΑ.

    CAD (Δολάριο Καναδά). Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) μετράει τις αλλαγές στην τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών με εξαίρεση τα τρόφιμα και την ενέργεια. Ο ΔΤΚ δείχνει την μεταβολή στις τιμές από την πλευρά του καταναλωτή. Είναι ένας βασικός τρόπος για την μέτρηση μεταβολών στις αγοραστικές τάσεις και τον πληθωρισμό στον Καναδά. Μια τιμή υψηλότερη του αναμενόμενου θα πρέπει να ληφθεί ως θετική/ισχυρή για το δολάριο Καναδά, ενώ μια χαμηλότερη του αναμενόμενου τιμή θα πρέπει να ληφθεί ως αρνητική/πτωτική για το δολάριο Καναδά.

    USDWTI (Δολάριο-Πετρέλαιο). Τα Αποθέματα Πετρελαίου της Διοίκησης Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) δείχνουν την εβδομαδιαία αύξηση σε βαρέλια εμπορικού πετρελαίου που βρίσκονται ως αποθέματα σε εταιρίες των ΗΠΑ. Τα επίπεδα αποθεμάτων επηρεάζουν την τιμή των προϊόντων πετρελαίου, που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην πληθωρισμό και άλλα οικονομικά μεγέθη.

    Καμία δημοσίευση για προβολή