Οι Θεσμοί ψάχνουν τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα που θα οδηγήσουν σε περιορισμό των δικαιούχων των 120 δόσεων

Ενώ το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ψάχνει λύσεις προκειμένου να κάνει πιο ελκυστική τη ρύθμιση των 120 δόσεων, οι θεσμοί επιμένουν σε αλλαγές που θα οδηγήσουν σε περιορισμό των δικαιούχων.

Οι θεσμοί ψάχνουν τις προεκλογικές παροχές Τσίπρα, καθώς βλέπουν μεγάλη αναντιστοιχία του κόστους που έχει προϋπολογισθεί με την πραγματική επίπτωση στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Μεταξύ άλλων αναπτύσσουν το επιχείρημα του μεγάλου κόστους που συνεπάγεται η μετάταξη χιλιάδων φορολογούμενων από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, στην οποία μπήκαν το 2015 και μέχρι σήμερα εξυπηρετούσαν τις δόσεις τους, στη ρύθμιση των 120 δόσεων μεταφέροντας προϋπολογισθέντα έσοδα στα επόμενα χρόνια.

Ουσιαστικά επιμένουν στην αρχική τους εκτίμηση ότι οι δύο ρυθμίσεις προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία θα κοστίσουν περίπου 1,1 δισ. ευρώ, όταν ο εισπρακτικός στόχος που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση φτάνει τα 233 εκατ. ευρώ.

Τις ενστάσεις τους αναμένεται να διατυπώσουν οι θεσμοί την επόμενη εβδομάδα στις άτυπες συναντήσεις που θα έχουν με την νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, ενώ η συζήτηση αναμένεται να ενταθεί ως το κόστος του μέτρου στις τακτικές συναντήσεις των θεσμών στην Αθήνα, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ