Όλο και χειρότερα κάνει τα πράγματα ο Γιάννης Τσιρώνης για τη δήλωσή του περί Καστελόριζου και Αιγαίου…

Όλο και χειρότερα κάνει τα πράγματα ο Γιάννης Τσιρώνης, μετά τις δηλώσεις του ότι το Καστελόριζο δεν βρίσκεται στο Αιγαίο, στην προσπάθειά του να διορθώσει τα “πράγματα”.

«Γεωγραφική ήταν η συζήτηση», επιμένει μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Ant1, δείχνοντας να μην καταλαβαίνει την σημασία των λεγόμενων του σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στα ύψη, ενώ δηλώσεις όπως του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου για τα δικαιώματα της Τουρκίας στην οικονομική ζώνη του Αιγαίου δημιουργούν αίσθηση.

«Συζητούσαμε για το πού βρίσκεται το Καστελόριζο και το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφέροντα. Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι επειδή το Καστελόριζο είναι νότια της Τουρκίας, δημιουργεί συμφέροντα για την Ελλάδα στην περιοχή εκείνη που είναι μόλις 140 μίλια από την Κύπρο. Γεωγραφική ήταν η συζήτηση» ανέφερε ο κ Τσιρώνης και μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τα Κύθηρα, που όπως είπε ανήκουν στην Αττική αλλά είναι νησί του Μυρτώου Πελάγους. «Αυτή είναι η διαφορά του πού βρίσκομαι και πού ανήκω» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του Γιάννης Τσιρώνη μέσα από το βίντεο που ακολουθεί :

Aπό το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή