Ούτε στη… Μελβούρνη δεν ησυχάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδοκιμασίες κατά του Βαρεμένου

 

Ούτε στη… Μελβούρνη δεν ησυχάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ομογενείς και οι Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία αποδοκίμασαν άγρια τον αντιπρόεδρο της Βουλής,  βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην επέτειο της 25ης Μαρτίου. Αιτία των αποδοκιμασιών η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την παρέλαση στη Μελβούρνη της Αυστραλίας δέχθηκε άγριες αποδοκιμασίες : «Τρέξε προδότη», «αλήτη», «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία» φώναζαν  έλληνες ομογενείς της Αυστραλίας κατά του κ. Βαρεμένου εκδηλώνοντας έτσι την οργή τους για τη Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας την προσφιλή τακτική των κυβερνητικών στελεχών να «βαφτίζουν» φασίστες όσους τους αποδοκιμάζουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να σχολιάσει τα γιουχαϊσματα που δέχθηκε στη Μελβούρνη, κάνοντας λόγο για μία «δράκα ανθρώπων που προσπάθησε να λερώσει έναν ιερό χώρο».

Ο κ. Βαρεμένος λίγη ώρα αργότερα, με δηλώσεις του στο Θέμα Fm μίλησε για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς». Πρόσθεσε δε, ότι υπερασπίστηκε τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που με μεταφέρθηκαν» σημειώνοντας μάλιστα πως του κάνει εντύπωση να αναπαράγονται εκφράσεις οι οποίες – όπως είπε – παραπέμπουν στον υπόκοσμο. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι δεν έφυγε τρέχοντας από το σημείο αλλά ολοκλήρωσε την ομιλία του κανονικά.

Το χρονικό με τις αποδοκιμασίες. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στη Μελβούρνη της Αυστραλίας , ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του με αποτέλεσμα αρκετοί από τους ομογενείς να τον αποδοκιμάσουν με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Προδότη, αλήτη» ήταν μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποίησαν κατά του Γιώργου Βαρεμένου.

Η ομιλία του λόγω των αποδοκιμασιών ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί ενώ για να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα για τον ίδιο, απομακρύνθηκε από το σημείο με τους ομογενείς του φωνάζουν «τρέξε προδότη».

Όταν η παρέλαση ολοκληρώθηκε και άρχισε την ομιλία του ο κ. Βαρεμένος, ομάδες ομογενών άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον βουλευτή «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες». Στην συνέχεια άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν γιουχάροντάς τον.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos.com  αποδοκιμασίες κατά την διάρκεια της παρέλασης ήρθαν μία μέρα μετά την άρνηση εισόδου τόσο στον κ. Βαρεμένο όσο και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο, στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».