Παγκόσμιος συναγερμός: Και δεύτερη μετάλλαξη του κορονοϊού στην Βρετανία

Είναι ακόμη πιο μεταδοτική από την πρώτη– Εντοπίστηκε σε ταξιδιώτες από τη Νότιο Αφρική

κορονοϊός μετάλλαξη

Συναγερμό στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προκαλεί ο εντοπισμός και δεύτερης μετάλλαξης – ακόμη πιο μεταδοτικής από την πρώτη – του κορονοϊού στην Βρετανία.

Η νέα μετάλλαξη, σύμφωνα με το Sky News, εντοπίστηκε σε τουλάχιστον δύο πολίτες οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή με ταξιδιώτες από την Νότιο Αφρική μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που έχει θέσει σε επιφυλακή τόσο την βρετανική όσο και την νοτιοαφρικανική κυβέρνηση.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι «αυτή η νέα παραλλαγή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική επειδή είναι ακόμα πιο μεταδοτική από την προηγούμενη μετάλλαξη που είχε ανακαλυφθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Παράλληλα, δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση είναι «απίστευτα ευγνώμων στην κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής», η οποία «ενήργησε με αυστηρότητα και διαφάνεια».

Η Βρετανία έθεσε ήδη σε καραντίνα τα νέα κρούσματα και επέβαλε περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νότια Αφρική.

Σε καραντίνα όσοι ταξίδεψαν στην Νότιο Αφρική

Ο Ματ Χάνκοκ τόνισε ακόμη ότι όποιος βρισκόταν στη Νότια Αφρική το προηγούμενο δεκαπενθήμερο και οποιοσδήποτε έχει βρεθεί σε στενή επαφή με κάποιον που ήταν στη Νότια Αφρική το ιδιο διάστημα πρέπει επίσης να μπει σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης την επέκταση των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων, επιπέδου 4 («κόκκινο») σε αρκετές ακόμη περιοχές στην ανατολική και νοτιοανατολική Αγγλία.

Τέσσερα κρούσματα της πρώτης μετάλλαξης στο Ισραήλ

Παράλληλα, σήμερα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν και στο Ισραήλ τέσσερα κρούσματα της πρώτης μετάλλαξης του ιού είχε ανακαλυφθεί αρχικά στην Βρετανία.

Προς το παρόν το στέλεχος αυτό (VUI-202012/01) δεν έχει εντοπιστεί στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να θεωρείται απίθανο αυτό το ενδεχόμενο.

Οι επιστήμονες ωστόσο διαβεβαιώνουν ότι, σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω μεταλλαγμένο στέλεχος δεν φαίνεται να είναι σε θέση να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Καμία δημοσίευση για προβολή