Περισσότερα μούρα, μήλα και τσάι μπορεί να έχουν προστατευτικά οφέλη κατά του Αλτσχάιμερ

    Μελέτη δείχνει ότι η χαμηλή πρόσληψη τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο Αλτσχάιμερ για 20 χρόνια.   Οι ηλικιωμένοι που κατανάλωναν μικρές ποσότητες τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή, όπως μούρα, μήλα και τσάι, είχαν δύο έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Αλτσχάιμερ και σχετικές άνοιες για 20 χρόνια σε σύγκριση με άτομα των οποίων η πρόσληψη ήταν υψηλότερο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη με επικεφαλής τους επιστήμονες του Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging (USDA HNRCA) στο Πανεπιστήμιο Tufts . Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr.

    Καμία δημοσίευση για προβολή