Πέτσας: Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών και εκπαιδευτικών ακολούθησε τις οδηγίες για την προστασία από τον κοροναϊό

Πέτσας μαθητές εκπαιδευτικοί κοροναϊός

Την ικανοποίηση αλλά και τις ευχαριστίες της κυβέρνησης προς τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Οπως είπε, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους, η συντριπτική πλειονότητα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

“Όι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.Το πιστοποιεί η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων παντούστην Ευρώπη και στον κόσμο. Και στη γειτονιά μας” είπε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε :

Δραματική εκ νέου η κατάσταση σε Γαλλία και Ισραήλ

“Η Γαλλία, μια από τις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης με σχεδόν επταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα,ξεπέρασε ακόμη και το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων του Covid-19 ημερησίως. Συνολικά 30.910 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τονCovid-19 μετά την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλία.

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ, προχωρά στην επιβολή νέουlockdown τριών εβδομάδων, από τις 18 Σεπτεμβρίου έως και τις 9  Όκτωβρίου, με απαγόρευση κυκλοφορίας σε απόσταση πάνω από 500 μέτρα από τους τόπους κατοικίας, κλείσιμο των χώρων λατρείας και των σχολείων και άνοιγμα μόνον των απαραίτητων καταστημάτων.

“Παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις διεθνώς.Ακούμε και εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί,προκειμένου να διατηρηθεί η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα που σταθερά παρουσιάζει η χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας” κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή