Πιάνει ”πάτο” η μετοχή της Boeing μετά το δυστύχημα!

Βουτιά άνω του 3% κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Boeing στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση καθώς και άλλες χώρες αποφάσισαν να αναστείλουν τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 την ώρα που επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου.

Η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Ομάν και η Αυστραλία ήταν μεταξύ των χωρών που προστέθηκαν στη λίστα των κρατών που ανέστειλαν τις πτήσεις με αυτόν τον τύπο αεροσκάφους.

Την ίδια ώρα η Πολιτική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου απαγόρευσε τις πτήσεις του Boeing 737 MAX μέσα ή πάνω από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου “ως προληπτικό μέτρο”.

“Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ωστόσο, καθώς δεν έχουμε επί του παρόντος επαρκείς πληροφορίες από τον καταγραφέα στοιχείων πτήσης λάβαμε ως προληπτικό μέτρο οδηγίες για να σταματήσουμε οποιαδήποτε εμπορική πτήση από οποιοδήποτε αερομεταφορέα που φθάνει, αναχωρεί ή πετάει πάνω από τον εναέριο χώρο του Ηνωμένου Βασιλείου “, αναφέρει η δήλωση της Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι αναλυτές της DZ Bank ήταν οι πρώτοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που έδωσαν αξιολόγηση “sell” για τη μετοχή της εταιρίας, ορίζοντας την τιμή-στόχο στα 333 δολάρια –τη χαμηλότερη στη Wall Street.

Η μετοχή της κινείτο στα 385 δολάρια πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Εάν οι σημερινές απώλειες, ύστερα από πτώση 5% χθες, συνεχιστούν κατά την κανονική συνεδρίαση, μέσα σε δύο ημέρες θα έχουν εξανεμιστεί πάνω από 21 δισεκ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]