Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας γνωστοποίησε τα ονόματα των υποψήφιων αντιπροέδρων που θα επιλεγούν για τις θέσεις του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και του Αρείου Πάγου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τη λίστα με τα ονόματα των ανώτατων δικαστικών που έχουν σειρά στην επετηρίδα για επιλογή, τόσο για τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ, όσο και εκείνη στον Άρειο Πάγο, καθώς στο τέλος Ιουνίου αποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθανάσιος Ράντος και του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης.

Όπως προβλέπει η νομοθεσία το στάδιο της προεπιλογής αφορά την παρουσίαση των υποψηφίων στο υπουργικό συμβούλιο, στη συνέχεια υπάρχει ακρόαση τους από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και τέλος το υπουργικό συμβούλιο επιλέγει ποιοι θα καταλάβουν τις κορυφαίες θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας.

Έτσι, σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας παρουσίασε τη λίστα για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαρτίζεται από έξι συνολικά αντιπροέδρους του ανωτάτου δικαστηρίου που είναι οι: Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρης, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνης και Μιχαήλ Πικραμένος.

Αντίστοιχα για την Προεδρία του Αρείου Πάγου είναι οι σημερινοί αντιπρόεδροι του Δικαστηρίου, Αγγελική Αλειφεροπούλου, Ειρήνη Καλού, Δήμητρα Κοκοτίνη, Ασπασία Μαγιάκου, Αλτάνα Κοκκοβού και Αβροκόμη Θούα.

Όσο για τις πέντε κενές θέσεις στην αντιπροεδρία του Αρείου Πάγου οι αρεοπαγίτες που έχουν σειρά αν τελικώς σε αυτούς καταλήξει η κυβέρνηση είναι οι Αρτεμισία Παναγιώτου, Διονυσία Μπιτζούνη, Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Κωστούλα Φλουρή-Χαλεβίδου, Παρασκευή Καλαϊτζή, Ναυσικά Φράγκου, Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Νικόλαος Πιπιλίγκας, Γεώργιος Αποστολάκης, Αρετή Παπαδιά και Μαρία Γεωργίου.

Καμία δημοσίευση για προβολή