Πιθανή υποβάθμιση της Jaguar Land Rover λόγω Brexit από τον Fitch

Ο οίκος Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της μεγαλύτερης βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Jaguar Land Rover υπό αναθεώρηση.

Ο Fitch θεωρεί ως πιθανή μια υποβάθμιση της αυτοκινητοβιομηχανίας, επικαλούμενος την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Jaguar Land Rover, ιδιοκτησία της ινδικής Tata Motors, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα υπάρξει πολυήμερη παύση στην παραγωγή τον Απρίλιο λόγω πιθανής αναταραχής από το Brexit.

«Παρατηρείται σημαντική ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές του ομίλου και η παραγωγή του είναι προσανατολισμένη προς το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε ο όμιλος θα μπορούσε να επηρεαστεί σημαντικά από τα εμπορικά εμπόδια και διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την επιμελητεία», ανακοίνωσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, τοποθετώντας τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ‘BB’ της εταιρίας σε “Watch Negative”.

Ο οίκος επισημαίνει ότι η αναθεώρηση είναι αποτέλεσμα της αβεβαιότητας ενόψει του Brexit, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερες πωλήσεις και υψηλότερο κόστος που ενδεχομένως θα ασκήσει πιέσεις στη ρευστότητα της εταιρίας.

Η JLR, που εδρεύει στην κεντρική Αγγλία, σχεδιάζει επίσης να περικόψει το εργατικό της δυναμικό καθώς πασχίζει να επιστρέψει σε κερδοφορία εν μέσω χαμηλότερης ζήτησης από την Κίνα και μείωσης των πωλήσεων οχημάτων ντίζελ στην Ευρώπη.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή