Πόσο καλό τελικά κάνει το πράσινο τσάι;

    Πόσο καλό τελικά κάνει το πράσινο τσάι; 10 λόγοι που δεν σας περνούσαν από το μυαλό και θα σας πείσουν να αρχίσετε από σήμερα να πίνετε

    Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα που μπορείτε να καταναλώσετε. Μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε, να καταπολεμήσετε τη γήρανση, ακόμη και να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε! Έχετε πιθανώς ακούσει πολλά για τα οφέλη του πράσινου τσαγιού και ίσως γνωρίζετε ήδη πως είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.

    Δείτε ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη από την κατανάλωσή του αλλά και πώς θα το καταναλώσετε καλύτερα

    1. Απώλεια βάρους

    Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, η άσκηση είναι το πρώτο βήμα, αλλά η προσθήκη πράσινου τσαγιού στην καθημερινότητά σας, μπορεί να σας βοηθήσει να επιταχύνετε τη διαδικασία.

    2. Αύξηση αισθήματος κορεσμού

    Σε μελέτη σχετικά με το πώς το πράσινο τσάι επηρεάζει τα επίπεδα ινσουλίνης διαπιστώθηκε ότι, ενώ το πράσινο τσάι δεν είχε καμία επίδραση στα επίπεδα ινσουλίνης μετά από ένα γεύμα, αύξησε το επίπεδο του κορεσμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν λιγότερο πιθανό να συνεχίσουν να τρώνε.

    3. Χαμηλότερος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων

    Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το πράσινο τσάι συμβάλλουν στην διατήρηση της καλής κατάστασης των αιμοφόρων αγγείων και των αρτηριών. Επίσης, μπορούν να δράσουν προληπτικά για τον σχηματισμό θρόμβων, που αποτελούν την κύρια αιτία καρδιακών προσβολών.

    4. Μείωση του κινδύνου για καρκίνο του οισοφάγου

    Ένα από τα πιο εντυπωσιακά οφέλη του πράσινου τσαγιού είναι ότι θεωρείται ότι περιορίζει τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου, αλλά θεωρείται επίσης πως εμφανίζει αντικαρκινική δράση.

    5. Μείωση της χοληστερόλης

    Σύμφωνα με μελέτη,  πρόσληψη πράσινου τσαγιού μειώνει σημαντικά τη συνολική χοληστερόλη. Φαίνεται ειδικά να στοχεύει στην LDL σε αντίθεση με την HDL.

    6. Καθυστέρηση στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον

    Το πράσινο τσάι θεωρείται ότι καθυστερεί την επιδείνωση που προκαλείται από την άνοια και ειδικά από την νόσο του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

    7. Καθυστέρηση στην φθορά των δοντιών

    Ορισμένες ενώσεις στο τσάι, όπως οι πολυφαινόλες-φλαβονοειδή-κατεχίνες, έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που αναστέλλουν όχι μόνο τα βακτήρια αλλά και την παραγωγή οξέων. Έρευνες δείχνουν ότι αυτός είναι ο λόγος που το πράσινο τσάι προστατεύει από την φθορά των δοντιών.

    8. Διατήρηση χαμηλών επιπέδων αρτηριακής πίεσης

    Η τακτική κατανάλωση πράσινου τσαγιού θεωρείται ότι μειώνει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

    4.Κατάθλιψη

    Ενώ αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η υψηλότερη κατανάλωση πράσινου τσαγιού οδηγεί σε χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης σε ηλικιωμένα άτομα, χρειάζονται περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους για να προσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο το πράσινο τσάι επηρεάζει τα καταθλιπτικά συμπτώματα.

    10. Αντιιικές ιδιότητες

    Οι κατεχίνες του τσαγιού είναι ισχυροί αντιβακτηριακοί και αντιιικοί παράγοντες που τους καθιστούν αποτελεσματικούς για τη ανακούφιση από τα συμπτώματα αλλά και την πρόληψη από μια ποικιλία μολυσματικών ασθενειών .

    Πιθανοί κίνδυνοι κατανάλωσης πράσινου τσαγιού

    Είναι γνωστό πως το πράσινο τσάι περιέχει καφεϊνη. Εάν είστε ευαίσθητοι σε αυτή, τότε ένα φλιτζάνι την ημέρα πρέπει να είναι το όριό σας.

    Πώς να πιείτε το πράσινο τσάι για να το αξιοποιήσετε στο έπακρο

    Αφήστε το βραστό νερό να κρυώσει για περίπου δύο λεπτά, προσθέστε το φακελάκι του τσαγιού και αφήστε το για τρία λεπτά. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέσετε το φακελάκι και να απολαύσετε το τσάι σας!

    Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να αναμίξετε πράσινο τσάι με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως τζίντζερ ή κουρκουμάς.

     

    Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο healthmag.gr

     

    Καμία δημοσίευση για προβολή