Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: «Δεν υποχωρούμε σε τίποτα στις υποθέσεις του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου»

Ιδιαίτερα προκλητικό -στα όρια της αλαζονείας- ύφος χρησιμοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέες δηλώσεις του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «η Τουρκία στην υπόθεση του Αιγαίου και της Μεσογείου δεν θα υποχωρήσει με τίποτα», ενώ εξαπέλυσε και νέα επίθεση προς την Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα, που ενοχλείται από τη δυναμική παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο, κάνει μονομερείς ενέργειες και προκλητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας».

«Θέλουμε δίκαιη κατανομή πόρων»

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του, ο Ερντογάν είπε ότι «μαζί με τη Γαλλία η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι τώρα μπλέκουν και την Αρμενία και κάνουν προκλητικές ενέργειες».

Μάλιστα, αναφερόμενος στις προσπάθειες διαλόγου ισχυρίστηκε ότι «όσοι είδαν την αποφασιστικότητα μας στην Ανατολική Μεσόγειο κατάλαβαν ότι με κενές απειλές και εκβιασμούς δεν θα υποχωρήσουμε και επιτέλους μας άκουσαν και κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Τέλος, κάνοντας σαφείς τις προθέσεις της Άγκυρας, ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι  «για διάλογο θέλουμε δίκαιη κατανομή των πόρων».

Καμία δημοσίευση για προβολή