Προς έκδοση ομολογιακού δανείου Τier ΙΙ οδεύει η Alpha bank

Προς έκδοση ομολογιακού δανείου Τier ΙΙ οδεύει η Alpha bank, αφού βεβαίως εξασφαλίσει ένα χαμηλότερο επιτόκιο από τα αντίστοιχα Tier II, των τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς.

Δίχως καμία βιασύνη, το επιτελείο της Alpha Bank αναζητά ένα επιτόκιο, το οποίο σαφώς θα αντιπροσωπεύει και την ισχυρή κεφαλαιακή της δομή, καθώς ο συνολικός Δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο πρώτο εξάμηνο του 2019 στο 17,8%. Τα ενσώματα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στα 7,9 δισ. ευρώ έναντι 7,7 δισ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 8,3 δις. ευρώ. από 8,2 δισ. ευρώ.

Δεδομένων των ανωτέρω, η Alpha bank δεν θα βιαστεί για την έξοδο στις αγορές και σε καμία περίπτωση δεν θα προχωρήσει σε έξοδο με επιτόκια όπως το 9,75% της Πειραιώς και το 8,25% της Εθνικής Τράπεζας. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποφασιστεί το ύψος της έκδοσης ούτε ο χρόνος, αφού κανείς δεν γνωρίζει και τις αντιδράσεις των αγορών απέναντι στις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών (χθες είχαμε την απόφαση της ΕΚΤ και στις 17 Σεπτεμβρίου αποφασίζει η αμερικανική FED).

H Τράπεζα θα λάβει υπόψιν της τις πωλήσεις κόκκινων δανείων για το ύψος των κεφαλαίων που θα δανειστεί και σε ό,τι αφορά τον χρόνο, πιθανότατα θα επιλεγεί η περίοδος μετά από τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές όταν θα ξεκαθαριστεί η εικόνα για την Ελλάδα. Οι ξένοι επενδυτές χρειάζεται να πειστούν ότι, η Ελλάδα οδεύουν προς την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για να τοποθετήσουν κεφάλαια σε μια αγορά ομολόγων που ήδη προβληματίζει με τις αποδόσεις που προσφέρει.

Ενδιαφέρον

Στις πρόσφατες συναντήσεις με ξένους θεσμικούς επενδυτές σε Νέα Υόρκη, Βοστόνη και Λονδίνο επιβεβαιώθηκε το υψηλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα τόσο από αμερικανικά κεφάλαια, όσο και από ευρωπαϊκά. Οι Αμερικανοί διαχειριστές θεωρούν ότι, η Ελλάδα αποτελεί μια ιστορία ανάκαμψης, ύστερα από τις πιέσεις και την κρίση δέκα ετών.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή