Προσοχή, ξεκίνησε η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας που όμως θα γίνει με δύο ξεχωριστές πιστώσεις

Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις το 2023 και πόσο.

Ξεκινάει η καταβολή των αυξημένων συντάξεων χηρείας, που όμως θα πραγματοποιηθεί με δύο ξεχωριστές πιστώσεις.

Την αύξηση θα δουν πρώτα οι δικαιούχοι τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ που λαμβάνουν σήμερα 25/9 τις συντάξεις του Οκτωβρίου, ενώ οι δικαιούχοι συντάξεων χηρείας του ΙΚΑ και του δημοσίου θα λάβουν τις αυξήσεις την Παρασκευή 27/9.

Η καταβολή θα γίνει ξεχωριστά

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα θα πιστωθεί η σύνταξη χηρείας χωρίς την αύξηση και εν συνεχεία μέσα στην ίδια ημέρα θα πιστωθεί και η αύξηση.

Επίσης τέλος Οκτωβρίου θα πιστωθούν τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στις αυξήσεις τεσσάρων μηνών και συγκεκριμένα για το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2019, κατά το οποίο είναι σε ισχύ ο νέος νόμος.

Υπενθυμίζουμε ότι η καθυστέρηση της καταβολής των αυξήσεων οφειλόταν στη χρονοβόρα διαδικασία προσαρμογής του λογισμικού καθώς μπορεί οι διατάξεις για την αύξηση των συντάξεων χηρείας να ψηφίστηκαν το Μάιο από την προηγούμενη κυβέρνηση όμως δεν είχε προβλεφθεί εγκαίρως η τεχνική προσαρμογή ούτε και το κονδύλι για τις πληρωμές.

Μετά και την τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, προβλέφθηκε επιπλέον δαπάνη 70 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των αυξήσεων, ενώ κατά την πλήρη εφαρμογή του μέτρου σε ετήσια βάση απαιτούνται 140 εκατ. ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή