Σημαντική άνοδο καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις να επιστρέφουν σε ιστορικά χαμηλά, μετά την αναβάθμιση από τον Fitch

Σημαντική άνοδο καταγράφουν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις να επιστρέφουν σε νέα ιστορικά χαμηλά, μετά τη θετική ετυμηγορία της Fitch.

Έτσι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 1,138% με πτώση κοντά στο 14% σε σχέση με τα επίπεδα της Παρασκευή, το οποίο και αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό από το 1,15% που είχε σημειώσει στις αρχές του φθινοπώρου του 2019.

Ακόμη σημαντικότερη είναι η άνοδος στα 5ετή ομόλογα, με την απόδοση του τίτλου να υποχωρεί άνω του 30% και στο 0,321%, σημειώνοντας επίσης νέα ιστορικά χαμηλά.

Να υπενθυμίσου ότι οι αναλυτές του οίκου Fitch θεωρούν δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να επαναδιαπραγματευθεί τον δημοσιονομικό στόχο από το 2021 και μετά ως τμήμα μιας συμφωνημένης διαδικασίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η οποία θα λάβει υπόψη τις δημοσιονομικές και αναπτυξιακές επιδόσεις και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Μια μείωση του στόχου κατά 1 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική ώθηση στην οικονομία.

Δεδομένη θεωρούν επίσης τη διατήρηση εποικοδομητικής σχέσης ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της χώρας, «με αποτέλεσμα τη μείωση του κινδύνου συγκρούσεων που προκάλεσε οικονομική αστάθεια στο παρελθόν».

Τέλος ο Fitch προβλέπει δε ότι το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα αποκλιμακωθεί από το 181,2% του ΑΕΠ το 2018 στο 161% έως το 2021, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν παράγοντες που μετριάζουν την παράμετρο αυτή και στηρίζουν τη βιωσιμότητά του.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή