Σκληρό lockdown σε Ασπρόπουργο, Ελευσίνα και Μάνδρα – Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα – Τέλος στο click away

lockdown Ασπρόπυργος

Με σκληρό lockdown σε τρεις περιοχές της δυτικής Αττικής – Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα – επιχειρεί η κυβέρνηση να αποτρέψει αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού μέσα στην εορταστική περίοδο.

Τους ακόμη πιο αυστηρούς περιορισμούς ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση από την Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και θα περιλαμβάνουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως τις 05:00
  • Αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων των καταστημάτων περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλείων.
  • Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα άτομα καθώς και αναστολή ελεύθερης πρόσβασης για ατομική προσευχή.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία στις λαϊκές αγορές.
  • Αποφασίζεται η μαζική εφαρμογή ελέγχου στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με Rapid test.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας θα εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι που πρέπει να φέρουν άδεια από τον εργοδότη.

Και στις τρεις περιοχές είχε παρατηρηθεί ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η απόφαση για σκληρό lockdown ελήφθη μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ενώ το πρωί είχε προηγηθεί και η προειδοποίηση του κυβωερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή