Σκωπτικά σχόλια γερμανών αναλυτών: “Ο Τσίπρας το γύρισε στο προεκλογικό ρουσφέτι”…

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα τα αλλάξει όλα, αλλά τελικά δεν φαίνεται πρόθυμος να το πράξει», υποστηρίζει η γερμανική Handelsblatt

Κριτική διάθεση έναντι στην απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, διατηρεί σε άρθρο της η γερμανική Handelsblatt.

Μάλιστα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τη λέξη «ρουσφέτι», τονίζοντας ότι προέρχεται από την τουρκική rüsvet, τονίζοντας ότι ο «Αλέξης Τσίπρας ήθελε να τα κάνει όλα διαφορετικά όταν ανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού στα τέλη Ιανουαρίου 2015.

Όμως τώρα, όταν σκέφτεται την επανεκλογή του, θυμάται τις μεθόδους που έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες στην Ελλάδα: ανακοίνωσε προκήρυξη θέσεων για τον Δημόσιο Τομέα. Πιθανώς αυτές να φθάσουν στις 50.000 θέσεις.

«Ρουσφέτι» είναι η μαγική λέξη που χρησιμοποιούν οι Έλληνες πολιτικοί, μία μέθοδος που διατηρεί ευτυχισμένο τους πολιτικούς τους πελάτες», είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος με τον οποίο ξεκινά το άρθρο.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμη ότι το ρουσφέτι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που οι πολιτικοί όλων των κομμάτων στην Ελλάδα αντιστέκονται στις ιδιωτικοποιήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνεται, χάνουν τα κέρδη που έχουν από την τοποθέτηση ανθρώπων στον Δημόσιο Τομέα.

Προστίθεται ακόμη ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι πιο πιστοί ψηφοφόροι του Τσίπρα.

Άλλωστε, όπως έχει δείξει η εμπειρία, μία κυβέρνηση μπορεί να ελπίζει στις ψήφους όλης της οικογένειας ενός δημοσίου υπαλλήλου»!