Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα, από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου

    Ξέρω ότι ενώ θέλετε να ανοίξετε φύλλο μόνες σας δυσκολεύεστε, έτσι σκέφτηκα και σας έφτιαξα μια πολύ εύκολη πίτα. Μόλις δείτε πόσο εύκολα γίνεται, θα τη φτιάξετε όλοι.

    Είναι μια λεπτή τραγανή ζύμη και μπορείς να τη γεμίσεις με ότι θέλεις. Όπως κάθε φορά θα σας πω όλα τα μυστικά για να τη φτιάξετε τέλεια.

    Ελάτε στη κουζίνα μου, να φτιάξουμε παρέα την πιο τραγανή και εύκολη Ζαμπονοκασερόπιτα.

    Υλικά για την ζύμη

    180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κούλα

    3 γρ αλάτι

    5 γρ ξύδι

    5 γρ.ελαιόλαδο

    100 γρ χλιαρό νερό

    Υλικά για τη γέμιση

    150 γρ γαλοπούλα

    300 γρ κασέρι

    γραβιέρα

    Για να αλείψω το φύλλο

    30 γρ μαλακό βούτυρο

    Μέσα και επάνω

    30 γρ βούτυρο λιωμένο

    30 γρ ηλιέλαιο

    Ταψί 30 εκ

    Δείτε τη συνταγή στο Tastyday

    Καμία δημοσίευση για προβολή