Στα χέρια της Pimco πακέτο μετοχών της Eurobank ύψους 1,7 εκατ. ευρώ

Η συμφωνία μεταξύ της Eurobank – Pimco θεωρείται κλεισμένη και το μόνο που μένει είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για το project «Ηρακλής», όπου θα οριστικοποιηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του deal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την υλοποίηση της συμφωνίας πακέτο μετοχών αξίας 1,7 εκατ. ευρώ, στην τιμη των 0,855 ευρώ, της Eurobank θα περάσει στα χέρια της Pimco. H διακίνηση του πακέτου που έγινε με μικρή έκπτωση από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή.

Το σημερινό ποσοστό της Pimco στην Eurobank είναι 5,1% και αναμένεται με τη νέα συμφωνία να φθάσει τουλάχιστον στο 10%.

Πωλητής των μετοχών φέρονται τα funds του Fairfax (P. Watsa ) και αγοραστής η Pimco. Aν και το deal προέβλεπε την αύξηση του ποσοστού της Pimco σε δεύτερη φάση – μετά την απόκτηση της FPS – φαίνεται πως οι Αμερικανοί επισπεύδουν τις εξελίξεις.

Συνεπώς, οι συναλλαγές της Pimco αναμένονται να έχουν και συνέχεια το επόμενο διάστημα καθώς τα 2 εκατ. μετοχές είναι μόλις 0,05% και η πώληση των πακέτων από τη Fairfax αφορά και την διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στα μέσα Νοεμβρίου από τον Ινδο- Καναδό επενδυτή καθώς έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον αφού διαθέτει την Eurolife.

Από το newsroom του economico.gr με τη συνεργασία του newmoney

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ