Στην έγκριση 3,5 εκατ. ευρώ για συνδιαφήμιση Thomas Cook και TUI προχώρησε ο ΕΟΤ

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού προχώρησε στην έγκριση κονδυλίου 3,5 εκατ.ευρώ συνδιαφήμισης των δύο ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών κολοσσών Thomas Cook και TUI.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το πρόγραμμα συνδιαφήμισης με την Τhomas Cook, το συνολικό κόστος για τον ΕΟΤ, με βάση τη σχετική απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου, στο τέλος Μαρτίου αντιστοιχεί στο ποσό του 1,45 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% το οποίο αποδίδεται στην Ελλάδα και υπόχρεος για την καταβολή του είναι ο ίδιος ο Ε.Ο.Τ.

Όσον αφορά την TUI, αντίστοιχα εγκρίθηκε κονδύλι, συνολικού κόστους για τον ΕΟΤ 2,07 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου επίσης ΦΠΑ. Το κόστος επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΟΤ για το 2019 και συγκεκριμένα τα κονδύλια διαφήμισης, προβολής διαφημιστικών προγραμμάτων και υπηρεσίες διαφήμισης και μάρκετινγκ.

Η έγκριση του προγράμματος συνδιαφήμισης έρχεται κατόπιν της σχετικής εισήγησης του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ., σύμφωνα με την οποία κρίνεται αναγκαία η υλοποίηση του προγράμματος σε επιλεγμένες αγορές στόχους, κατά το 2019, ως «συμφέρουσα για τον Ε.Ο.Τ. και για το ελληνικό Δημόσιο γενικότερα», με δεδομένο ότι οι δύο tour operators φέρνουν το μεγαλύτερο όγκο τουριστών στη χώρα μας διαχρονικά.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή