Στην ισραηλινή BZPW Real Estate Development το ακίνητο της Τράπεζας της Ελλάδος στο Φάληρο έναντι 12,5 εκατ. ευρώ

ατο 10% η ύφεση το2020 εκτιμά η Τράπεζα της Ελλάδος

Επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ έχουν υλοποιήσει μέχρι στιγμής στην αγορά ακινήτων της Αθήνας οι Ισραηλινοί της BZPW Real Estate Development, της επενδυτικής εταιρείας που έχει θέσει ως στόχο να μετεξελιχθεί σε έναν από τους βασικούς παίκτες στo εγχώριο real estate και δη στην ελληνική πρωτεύουσα. Oι Ισραηλινοί που συνδέονται με την BZPW είναι αυτoί που υπέβαλαν και τη μεγαλύτερη προσφορά μέσα στο καλοκαίρι για την αγορά του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος στο Φάληρο με μία τιμή άνω των 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχει «χτίσει» ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Πρόκειται για το ακίνητο, ιδιοκτησίας της ΤτΕ, που βρίσκεται στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος περίπου στο ύψος του Φλοίσβου (στον Μπάτη) και επιφάνειας 4.542 τ.μ., το οποίο είχε βγει προς πώληση ήδη από την προηγούμενη χρονιά προσελκύοντας μάλιστα το ενδιαφέρον ουκ ολίγων υποψηφίων χωρίς ωστόσο να υπάρξει πλειοδότης. Οι Ισραηλινοί υπέβαλαν την υψηλότερη προσφορά (σ.σ. στον ίδιο διαγωνισμό εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο όμιλος της ΛΑΜΨΑ), στη διαδικασία του καλοκαιριού, η οποία ωστόσο συνάντησε τις αντιδράσεις του Συνδικάτου των εργαζομένων και των συνταξιούχων της ΤτΕ.

Ως προς το προφίλ της BZPW Real Estate Development, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν επενδυτικό όμιλο που δραστηριοποιείται στους τομείς των χρηματοοικονομικών και real-estate. «Ο όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης άνω των 100.000 τ.μ. διαμερισμάτων, βιομηχανικών ακινήτων, εμπορικών καταστημάτων, γραφείων και ξενοδοχείων στη Βουδαπέστη, Βερολίνο, Μπακού και Τυφλίδα», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει επενδύσει σε οικιστικά projects σε περιοχές όπως την Πλάκα, στα Ιλίσσια, στου Ψυρρή, το Περιστέρι, τη Νίκαια κ.α., ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το project στο πρώην ακίνητο Κεράνη στον Πειραιά, επιφάνειας 30.000 τ.μ. για τη δημιουργία ενός μικτού project που θα περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα και κατοικία.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:[home]

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή