«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά» το μήνυμα Βενιζέλου στο Περιστέρι

“Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις  την προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά και των στελεχών μας που δίνουν  ως υποψήφιοι  τη μάχη των ευρωπαϊκών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών” τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στο Περιστέρι. Όπως είπε:

“Το Κίνημα Αλλαγής προβάλλει στις ευρωπαϊκές εκλογές την πιο ολοκληρωμένη και υπεύθυνη πρόταση. Τη μόνη εφικτή προοδευτική πρόταση που μπορεί να στηριχθεί από  τους νέους συσχετισμούς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να έχει ουσιαστική επιρροή στη φυσιογνωμία της νέας Επιτροπής.

Προβάλλει τη μόνη εφικτή προοδευτική πρόταση που προστατεύει την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τις ευρωπαϊκές αξίες απέναντι στις απειλές του εθνικολαϊκισμού, της Ακροδεξιάς, του ανεύθυνου αντισυστημικού λόγου.

Προβάλλει τη μόνη εφικτή προοδευτική πρόταση που έχει ως άξονα  την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και ταυτοχρόνως την αναστήλωση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους.

Το Κίνημα Αλλαγής παρατάσσει στις ευρωπαϊκές εκλογές το πιο πλούσιο σε ανθρώπους με ευρωπαϊκή εμπειρία και ικανότητες ψηφοδέλτιο σε συνέχεια της Ελιάς του 2014 που άφησε δυνατό αποτύπωμα.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι φανερό ότι έχει ως προνομιακό χώρο του την τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζοντας τις πιο ολοκληρωμένες δημοτικές και περιφερειακές προτάσεις,  με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία των τοπικών κοινωνιών.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις  την προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά και των στελεχών μας που δίνουν  ως υποψήφιοι  τη μάχη των ευρωπαϊκών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Έρχεται αμέσως μετά η μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών. Το Κίνημα Αλλαγής εκπέμπει μήνυμα καθαρό και δυνατό. Μήνυμα αλλαγής. Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας. Μήνυμα εθνικής ανασυγκρότησης.

Η  ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί να είναι συντριπτική. Πρέπει να είναι στρατηγική. Ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μηχανισμούς εξουσίας θα πλησιάσει μετεκλογικά στα πραγματικά του  μεγέθη. Η άλλη όψη της στρατηγικής  ήττας  του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στρατηγική νίκη του Κινήματος Αλλαγής. Η ανάδειξη του σε καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων,  της πορείας της χώρας.

Η τρίτη εντολή στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυο πράγματα. Σημαίνει, πρώτον,   ήττα της Χρυσής  Αυγής. Αυτή  είναι υπόθεση τιμής για όλους τους δημοκράτες πολίτες. Σημαίνει, δεύτερον, ότι το μέλλον  του  τόπου δεν μπορεί να το διασφαλίσει μια αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση αιχμάλωτη των αντιφάσεων του ίδιου της του εαυτού.

Οι εκλογές της Κυριακής μπορούν να διαμορφώσουν το υπόβαθρο αυτού του αποφασιστικού ρόλου της Δημοκρατικής Παράταξης. Της Παράταξης που ταυτίζεται  πάντα με τους μεγάλους στόχους του Έθνους.”