Στον αέρα η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet – Δεν «σηκώνουν» το φορτίο της άμεσης σύνδεσης οι server της ΑΑΔΕ

Η online σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxisnet, είναι στον αέρα καθώς πριν καλά καλά ξεκινήσει η διαδικασία σύνδεσης διαπιστώνεται πως τεχνικά δεν είναι εφικτή η υποστήριξη και η απρόσκοπτη λειτουργία του  συστήματος σε 24ωρη βάση.

Κατά αυτό τον τρόπο λοιπόν, η προσπάθεια της ΑΑΔΕ για αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το taxisnet και την αυτόματη καταχώρηση των αποδείξεων στον server της εφορίας, φαίνεται να ανατρέπεται.

Το αρχικό πλάνο ήθελε να γίνεται αυτόματα η καταχώρηση των αποδείξεων που θα εκδίδονται από τον  Ιούνιο και μετά στην ηλεκτρονική μερίδα (my data) που θα έχει κάθε επαγγελματίας στο taxis, τώρα με τα υπάρχον δεδομένα αυτό θα γίνεται με χρονοκαθυστέρηση.

Η καθυστέρηση αυτή, θα είναι ανάλογη του κινδύνου φοροδιαφυγής κάθε επαγγελματικής ομάδας, και θα ξεκινά από 15 λεπτά και θα φτάνει μέχρι το 24ωρο. Είναι προφανές ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν υφίσταται αυτόματη ενημέρωση και καταχώρηση στο σύστημα.

Σύμφωνα με το πλάνο της ΑΑΔΕ οι χρόνοι αποστολής των αποδείξεων στο my data, που θα τηρείται στο taxisnet είναι οι ακόλουθοι:

  • Οι επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, ινστιτούτα αδυνατίσματος και τα συνεργεία επισκευής οχημάτων θα διασυνδεθούν, μέσω των αναβαθμισμένων ταμειακών μηχανών τους, με το σύστημα TAXIS και θα υποχρεωθούν να αποστέλλουν στο σύστημα αυτό τα δεδομένα των αποδείξεων που θα εκδίδουν ανά χρονικά διαστήματα 15 έως 30 λεπτών.
  • Οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης αγαθών θα αποστέλλουν, μέσω των δικών τους αναβαθμισμένων ταμειακών μηχανών, τα δεδομένα των εκδιδόμενων αποδείξεων σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα, τα οποία θα κυμαίνονται από 6 έως 8 ώρες.
  • Οι λιανοπωλητές προϊόντων σε λαϊκές αγορές, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών άσκησης της δραστηριότητάς τους, θα επιτρέπεται να αποστέλλουν τα δεδομένα των αποδείξεων που εκδίδουν ανά 24 ώρες.

Από την πλευρά τους, στελέχη της ΑΑΔΕ διαβεβαιώνουν ότι οι νέες αποδείξεις που θα εκδίδονται από τις νέου τύπου ταμειακές μηχανές, δεν θα μπορούν αλλοιωθούν, λόγω του QR Codes, που θα περιέχουν.

Τα ποσά των εσόδων τα οποία θα προκύπτουν από τις εκδιδόμενες αποδείξεις, δεν θα μπορούν εκ των υστέρων να σβηστούν ή να αλλοιωθούν τα στοιχεία τους ή το ποσό της συναλλαγής.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή