Συνεχίζει να προκαλεί ο Τσαβούσογλου: “Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα – Την Αγιά Σοφιά την κατακτήσαμε και μας ανήκει”

Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, μόνο χωρικά ύδατα που φτάνουν τα έξι ναυτικά μίλια, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι 24 απαντώντας στις ΗΠΑ που εχθές έστειλαν το δικό τους αυστηρό μήνυμα στη Τουρκία.

  • Ο Τσαβούσογλου όμως δεν σταμάτησε εκεί αλλά αναφέρθηκε και στην Αγία Σοφία λέγοντας ότι δεν πιστεύει «την αναίδεια της Ελλάδας να μιλάει για την Αγία Σοφία. Η Αγία Σοφία είναι στην τουρκική επικράτεια, την κατακτήσαμε», είπε χαρακτηριστικά και «δεν έχει καμία σχέση η Ελλάδα να ασχολείται με το τι κάνουμε στην επικράτειά μας». «Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε μέσα στη χώρα μας και στις περιουσίες μας», είπε.

Η τελευταία που έχει δικαίωμα να μιλήσει είναι η Αθήνα, που είναι η τελευταία πρωτεύουσα που δεν έχει τζαμί, πρόσθεσε, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με δικαιολογία τον κοροναϊό δεν επέτρεψε να λειτουργούν τα τζαμιά στη δυτική Θράκη.

Από την άλλη πλευρά ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ενέργειας Φράνσις Φάνον είπε ότι οι προκλητικές ενέργειες πρέπει να σταματήσουν και πως τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα όπως κάθε άλλη περιοχή.