Συνεδριάζει το Υπουργικό υπό τον πρωθυπουργό: Ψήφος ομογενών, Brexit και βία στα γήπεδα στην ατζέντα

Σήμερα Πέμπτη στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Στην ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκεται ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου.Σχετικά άρθρα
Υπουργικό

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Πέτσας, πρόκειται να συζητηθούν μεταξύ άλλων:

Η κατάρτιση -στο πλαίσιο της κατ’ αρχήν συμφωνίας των κομμάτων– του νομοσχεδίου που θα δίνει στους εκτός της Επικράτειας Έλληνες εκλογείς τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.

Οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για την προετοιμασία της χώρας ενόψει του Brexit, που πήρε -όπως είναι γνωστό- νέα αναβολή, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Η επιλογή Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Στη συνέχεια, αύριο το βράδυ ο κ.Μητσοτάκης θα παραστεί στη Βουλή για την ψήφιση του νόμου περί διεθνούς προστασίας, που αφορά πρωτίστως στην επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου, ενώ την Παρασκευή το πρωί ο Πρωθυπουργός θα είναι στη Βουλή για την «Ώρα του Πρωθυπουργού». Στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Οργανωτική Eπιτροπή του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή