Σύσταση αγοράς έδωσε η UBS για τις μετοχές της Alpha bank και της Eurobank- Τις θεωρεί προτιμώμενες

Σύσταση αγοράς (Buy) έδωσε η UBS για τις μετοχές της Alpha bank και της Eurobank, οι οποίες είναι προτιμώμενες για την ελβετική τράπεζα.

Συγκεκριμένα, οι τιμές – στόχοι για την Alpha bank είναι 1,27 ευρώ και την Eurobank είναι 0,78 ευρώ. Αντίθετα, για την Εθνική η τιμή –στόχος είναι 1,15 ευρώ με σύσταση ουδέτερη και για την Τράπεζα Πειραιώς η σύσταση είναι πώληση με τιμή- στόχο τα 0,48 ευρώ.

Όμως, η έκθεση στην ανάλυση της επισημαίνει ότι, με βάση το μοντέλο της, το «ξεφόρτωμα» δανείων σε ειδικά οχήματα δεν θα προκαλέσει ανακεφαλαιοποίηση. Όπως συμπληρώνει, σε ένα επιταχυνόμενο καθάρισμα των ισολογισμών, θεωρεί ότι οι κεφαλαιακές θέσεις της Alpha bank και της Eurobank είναι άνετες να απορροφήσουν ζημιές συνδεόμενες με την μεταφορά δανείων στα ειδικά οχήματα SPV’S.

H UBS θεωρεί την Πειραιώς σημαντικά εκτεθειμένη σε μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου εξαιτίας του υψηλού Δείκτη NPE’S και του Δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

Στην έκθεση με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου και τίτλο «Ελληνικές Τράπεζες: Η παλίρροια ανεβαίνει, αλλά δεν θα ανυψωθούν όλες οι βάρκες», η UBS επισημαίνει ότι οι δυο τράπεζες προσφέρουν παρόμοια αξία στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Όπως αναφέρει η έκθεση, η περσινή πτώση από 40% έως 75% μεταξύ όλων των τραπεζών, που ακολουθήθηκε από μια πτώση κατά μέσο όρο 10% ( από την περσινή περίοδο ) άφησε μερικές τράπεζες να φαίνονται φθηνές από πλευράς κερδών, λογιστικής αξίας και προφανώς ασφαλή κεφαλαιακά περιθώρια, εν μέσω ενός βελτιούμενου περιβάλλοντος.

H UBS τονίζει ότι, οι μετοχές της Alpha bank και της Eurobank είναι οι προτιμώμενες μετοχές μ’ ένα επαρκή σκοπό για την βελτίωση του υποκείμενο κόστους του ρίσκου και τα «σβησμένα» κεφαλαιακά ρίσκα. Για την Εθνική Τράπεζα η σύσταση είναι ουδέτερη με μια προοπτική ενός μαλακού πυρήνα εσόδων και μια πιθανότητα ανοδικής κίνησης εξαιτίας της αποκλιμάκωσης του κόστους ρίσκου.

Περισσότερα σε λέξεις

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ