Τα τεχνητά γλυκαντικά χωρίς θερμίδες μπορεί να έχουν κάποια επίδραση στην υγεία του εντέρου ή στο μεταβολισμό (μελέτη)

Μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν υδατάνθρακες , τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (σάκχαρο αίματος) αυξάνονται καθώς χωνεύουμε το φαγητό. Αυτή η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μετά το γεύμα είναι γνωστή ως γλυκαιμική απόκριση.

Τα μη θρεπτικά γλυκαντικά (NNSs), όπως η ασπαρτάμη, η σακχαρίνη, η στέβια και η σουκραλόζη, περιέχουν ελάχιστους ή καθόλου υδατάνθρακες και επομένως οι επιστήμονες θεωρούν ότι δεν προκαλούν γλυκαιμική απόκριση. Αυτή η πεποίθηση ότι τα NNS είναι βιολογικά αδρανή, σε συνδυασμό με τη γλυκύτητά τους, τα έχει κάνει πολύ δημοφιλή υποκατάστατα ζάχαρης, ειδικά για τη διαχείριση του διαβήτη και της αύξησης βάρους.  Διαβάστε περισσότερα στο Healthmag.gr.

Καμία δημοσίευση για προβολή