Τάρτα Tatin : Eνα «λάθος» που κέρδισε εκατομμύρια θαυμαστές!

    Είναι ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες, αφού από ένα φαινομενικά «μοιραίο λάθος» προέκυψε μία λατρεμένη συνταγή. Σύμφωνα με την παράδοση, η ιστορία έχει τις ρίζες της στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι δύο αδελφές «Τατιν», συντηρούσαν το οικογενειακό τους πανδοχείο στην πόλη Lamotte-Beuvron και είχαν κατορθώσει να διαδώσουν τη φήμη της επιχείρησής τους, χάρις στην ξακουστή σπεσιαλιτέ τους, την τάρτα μήλου.

    Ο θρύλος λέει ότι μια μέρα, η μία από τις αδελφές «χάζεψε» για λίγο, με αποτέλεσμα τα μήλα να καραμελώσουν στο πάνω μέρος. Η «δαιμόνια» Καρολίν, δεν το έβαλε κάτω! Για να μην αναγκαστεί να πετάξει την τάρτα στα σκουπίδια και να αφήσει τους πελάτες χωρίς επιδόρπιο, άπλωσε τα σκουρόχρωμα πλέον μήλα στο σκεύος που την έψηνε και τα σκέπασε με τη ζύμη. Φούρνισε την ανάποδη τάρτα και την έψησε κανονικά!

    Η πρώτη αντίδραση των πελατών ήταν αμήχανη μπροστά στη θέα ενός γλυκού που έβλεπαν για πρώτη φορά. Η γεύση και η μυρωδιά του καραμελωμένου μήλου, ωστόσο, κέρδισε με την πρώτη τον ουρανίσκο τους! Από τότε, η τάρτα Tatin έχει κερδίσει τη δική της μοναδική θέση στην παγκόσμια γαστρονομία.

    Διαβάστε τη συνταγή ΕΔΩ : https://tastyday.gr/tarta-tatin-ena-lathos-poy-kerdise-ekatommyria-thaymastes/

    Καμία δημοσίευση για προβολή