Θύελλα από τις αποκαλύψεις Μαρινάκη – Σοκ και δέος στο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαπλοκή με τα «νέα τζάκια»

Θύελλα έχει ξεσπάσει στην πολιτική σκηνή από τις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για τις παρασκηνιακές κινήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει το τηλεοπτικό πεδίο με τον περιβόητο «διαγωνισμό» των τηλεοπτικών αδειών το 2016, αλλά και τις περίεργες επαφές των ανθρώπων του Μεγάρου Μαξίμου με ισχυρούς παίκτες του επιχειρηματικού κόσμου.

Οι αποκαλύψεις του επιχειρηματία παραμένουν επί της ουσίας τους αναπάντητες από την κυβέρνηση, η οποία για την ώρα αρκείται σε επιθετικές (και υβριστικές) απαντήσεις χωρίς να αναφέρεται στην … ταμπακιέρα.

Οι καταγγελίες Μαρινάκη, πέραν της σκανδαλώδους και πολιτικά ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς της κυβέρνησης που αποκαλύπτουν, αποδομούν και τον … πόλεμο «κατά των συμφερόντων» του κ. Τσίπρα, αφού τον εμφανίζουν να αναζητούσε στο πρόσωπο του εφοπλιστή προέδρου του Ολυμπιακού νέα  επιχειρηματικά τζάκια για «να παίξει μπάλα»…

Η ενόχληση, η αμηχανία και ο εκνευρισμός ήταν στοιχεία έκδηλα στη συμπεριφορά των κυβερνώντων όλη την ημέρα χθες, φανερώνοντας μάλιστα το σοκ και δέος, που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η αναπάντεχη συνέντευξη του επιχειρηματία (στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου).

Ανεξάρτητα δε από τις προσωπικές επιθέσεις και τα όσα καταλογίζει το Μαξίμου στον κ. Μαρινάκη για υποθέσεις με δικαστική πτυχή, τα όσα είπε ο επιχειρηματίας με σχεδόν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις κινήσεις, τις επιδιώξεις και τις απαιτήσεις που είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Επικρατείας τότε και νυν Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς έχουν μείνει χωρίς απάντηση και χωρίς καμία διευκρίνιση καν από το Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός από την Καλαμάτα που βρέθηκε χθες βράδυ προτίμησε να αναφερθεί με γενικότητες στη γενικότερη δραστηριότητα του κ. Μαρινάκη, για να αποφύγει την παροχή εξηγήσεων. Για πολλούς η επίκληση των όποιων εκκρεμοτήτων που έχει ο κ. Μαρινάκης και το αναμάσημα των περί σχέσεών του με την ηγεσία της ΝΔ, δεν υποβαθμίζουν στο παραμικρό τη σημασία των καταγγελιών, που δεν θέλουν απλώς πολιτικές απαντήσεις, αλλά και πλήρη διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Αργότερα και ενώ η υπόθεση προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις το Μαξίμου απέστειλε στον Τύπο ένα  non paper, που χαρακτήριζε τον ο κ. Μητσοτάκη «μπροστινό» του κ. Μαρινάκη. Η επωδός των απαντήσεων του Μαξίμου ήταν ότι πρόκειται για «μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του κ. Μαρινάκη, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του».

Από την πλευρά του, ο εργολάβοςΧρήστος Καλογρίτσας, τον οποίο ο κ. Μαρινάκης αναφέρει περίπου ως ενεργούμενο των κυρίων Τσίπρα και Παππά (για να πάρει τηλεοπτική άδεια με εγγύηση… βοσκοτόπια), δεν απάντησε, τουλάχιστον χθες, στα όσα είπε ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Διαβάστε εδώ τι κατήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης