Τη μερική αποπληρωμή της οφειλής προς το ΔΝΤ συζητά ο Τσακαλώτος με τη Λαγκαρντ στην Ουάσιγκτον

Η μερική αποπληρωμή της οφειλής προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να είναι το κύριο θέμα συζήτησης, σήμερα Παρασκευή, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο υπουργός Οικονομικών πηγαίνει στη συνάντηση αρκετά αισιόδοξος, καθώς, όπως προέβλεψε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση «τελικά, όλοι θα δεχθούν την αποπληρωμή του ΔΝΤ», ακόμη και οι χώρες που έως τώρα έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις (δηλαδή, η Γερμανία και η Ολλανδία). «Πάντα ελπίζεις ότι και οι πολιτικοί θα έχουν μία βάση ορθολογισμού», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων προς το ΔΝΤ, τα οποία φθάνουν τα 3,5 δισ. ευρώ, έχουν επιτόκιο γύρω στο 5% και το ελληνικό σχέδιο προβλέπει την αποπληρωμή τους ενδεχομένως και πριν από το καλοκαίρι.

Χθες, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στο CNBC, ερωτηθείς για την επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ, εμφανίσθηκε να υποστηρίζει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Εφόσον η Ελλάδα θέλει να αποπληρώσει το ΔΝΤ νωρίτερα θα πρέπει να διαβουλευθεί με του πιστωτές της. Αλλά αυτό είναι ένα θετικό σημάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερες ειδήσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις: [home]

Καμία δημοσίευση για προβολή